Păziți-vă de infractorii minori! Fură de rup, de oriunde și orice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Păziți-vă de infractorii minori! Fură de rup, de oriunde și orice

Eveniment 21 Noiembrie 2017 / 11:27 716 accesări

Minorii par a fi motorul a ceea ce se cheamă, în limbaj neacademic, găinării. Ne lovim de infractorii minori în tot ceea ce înseamnă furt din magazine sau din mașini, activități ilegale cu jointuri, complicitate la tâlhării și câte și mai câte. La ce putem să ne așteptăm o dată cu trecerea timpului? Trecerea la afacerile cele mari, nu? Crime, șantaj, rețele infracționale. Ce se întmplă cu acești minori? Cine răspunde pentru ei? Cine sau ce îi poate aduce pe calea cea dreaptă? Întrebările rămân retorice?

Până una alta, citim despre ei în ziare, îi regăsim pe buletine de presă, îi arătăm cu degetul și apoi uităm de ei.

Iată că și pe buletinul din data de 21 noiembrie se află un minor de 17 ani, din Constanța, bănuit de comiterea unor infracțiuni de furt calificat. El și un amic de-al lui, de 20 de ani, din localitatea Ciocârlia au fost reținuți de polițiștii constănțeni.

Potrivit comunicatului de presă, infracțiunile au fost săvârșite de cele două persoane, în nopțile de 16/17 septembrie, 16/17 noiembrie și 17/18 noiembrie a.c., când ar fi sustras, din trei autoturisme parcate pe raza municipiului Constanța, mai multe bunuri. De asemenea, cei doi tineri au comis și o tentativă de furt calificat în noaptea de 19/20 octombrie. Prejudiciul de aproximativ 6.000 de lei a fost recuperat în proporție de 90% și predat persoanelor vătămate.

Polițiștii constănțeni au reținut persoanele în cauză pe bază de ordonanțe și le-au introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, urmând ca la data de 21 noiembrie a.c. să fie prezentate Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă.

Și nu este singurul. O puștoiacă de 15 ani, din localitatea Topraisar, se regăsește și ea pe buletinul de presă. La data de 20 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Constanța au depistat-o furând dintr-un supermarket din localitate, un articol vestimentar. Prejudiciul de 69,90 de lei a fost recuperat și predat reprezentantului societății comerciale.

În ambele cauze, polițiștii constănțeni au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de furt.12
Pagina a fost generata in 0.1767 secunde