Pe 1 şi 2 martie nu se face şcoală!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pe 1 şi 2 martie nu se face şcoală!

Educație 28 Februarie 2018 / 14:22 1979 accesări

Pe 1 martie, joi, şi 2 martie, adică vineri, nu se face şcoală! Decizia aparţine Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi era aşteptată de toată suflarea, elevi şi părinţi deopotrivă.

Dacă la Bucureşti, decizia de a se suspenda cursurile pe întreaga perioadă a fost luată repede, asumată şi comunicată în spaţiul public în cursul zilei de marţi de către primarul Gabriela Firea, la Constanţa, s-a stat pe gânduri la fel cum stă zăpada pe străzi. Nimeni nu a mişcat în front, nimeni nu voia să îşi asume o decizie, mai mult, inspectorul general al ISJ, Gabriela Bucovală a aruncat pisica dincolo de gardul înzăpezit al şcolilor. Să decidă directorii. Aceştia au pasat răspunderea mai departe: să decidă părinţii. Evident că o asemenea decizie trebuia să aparţină capului ISJ, care, repetăm, ar fi trebuit să şi-o asume. Şi nu înţelegem de ce a fost atât de greu când exista deja un precedent la centru şi oricine se plimba puţin prin oraş vedea dimensiunea dezastrului. Şi nu spunem că ar fi trebuit să iasă primarul Făgădău să facă o asemenea declaraţie, căci acesta are alte lucruri de rezolvat şi pare că nu se descurcă prea bine.

În urma şedinţei Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care a avut loc la ora 14.00, a fost făcută publică informaţia mult aşteptată: joi, 1 martie şi vineri, 2 martie, elevii stau acasă!12