Pe listele Autorităţii Electorale sunt 700.000 de persoane în plus faţă de datele INS

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Senatorul ALDE Daniel Zamfir: Pe listele Autorităţii Electorale sunt 700.000 de persoane în plus faţă de datele INS
Politică 19 Iunie 2019 / 18:36 419 accesări 3 comentarii

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a declarat, miercuri, în urma audierii preşedintelui Institutului Naţional de Statistică, că pe listele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) sunt 700.000 de persoane în plus faţă de datele INS, care constată o scădere a populaţiei cu 70.000 de persoane pe an.

"Preşedintele INS a lămurit pentru mine un lucru care este elocvent. Populaţia României este într-un proces de scădere. Avem un spor negativ de circa 25% pe an. Asta înseamnă că populaţia României se împuţinează cu circa 70.000 de persoane pe an. Asta e ceea ce ne-a confirmat preşedintele INS. Eu am ridicat o problemă. Am verificat listele electorale de la referendum din 2012 şi am văzut acolo că sunt 18,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot. Coroborând cu ceea ce ne spunea preşedintele INS, că populaţia INS scade cu 70.000 de persoane pe an, ar fi trebuit să scădem cu circa 500.000 în această perioadă. În 2019, văzând persoanele înscrise pe listele electorale, am constatat că numărul a crescut cu 700.000. În loc să ne împuţinăm cu 500.000 aşa cum spune INS, pe listele AEP constatăm că sunt 700.000 de persoane în plus", a declarat, miercuri, Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei Economice din Senat.

Senatorul ALDE a spus că doreşte ca la şedinţa viitoare a Comisiei Economice să invite reprezentanţii AEP şi ai Ministerului de Interne pentru a clarifica discrepanţa de date şi de ce nu sunt folosite informaţiile de la INS. "Cred că trebuie să facem lumină în această situaţie. Am gândit că la şedinţa viitoare să invităm pe cei de la AEP, MAI, să vedem de ce suntem în această situaţie. Vrem să ştim pe ce bază lucrează AEP, dacă foloseşte date de la statistică, pentru că datele de la statistică sunt cele mai relevante, mai ales că recensământul din 2011 a costat 60 de milioane euro şi mi se pare absolut aberant ca având acele date la dispoziţie, să nu le folosim", a afirmat Zamfir.

Preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Andrei Tudorel, a explicat, în cadrul audierii de la Comisia Economică, modul în care instituţia din subordinea sa a acţionat la recensământul din 2011. El a explicat că datele de atunci au fost colectate după CNP. "Recensământul din 2011 a fost foarte complex, dintr-un motiv foarte simplu. S-a introdus un instrument nou în momentul respectiv, codul numeric personal. Din păcate, recensământul s-a desfăşurat într-o perioadă politică intensă. Au fost alegeri. Atunci s-a creat această confuzie, între folosirea datelor statistice pentru alegeri, folosirea datelor statistice pentru informaţiile publice ale statului român. Nu am fost în instituţie în perioada respectivă. Am venit în 2013. Garantez că au fost date de bună calitate. Nu numai că am salvat 60 de milioane de euro, am salvat imaginea României. Dacă noi nu finalizam acel recensământ şi l-am finalizat în condiţii foarte bune, am fi fost printre puţinele două sau trei ţări care nu şi-au încheiat recensământul la nivel mondial. Recensământul este organizat în toate ţările lumii cam în acelaşi an. Runda următoare, 2020-2021. Până la sfârşitul lui 2022, datele trebuie încheiate", a afirmat Andrei Tudorel.

Loading...

3 comentarii

Radu 22:25:59 / 19 Iunie 2019
Bai , Zamfire !

Aia 700 000 de alegatori de care zici ca n-ar fi , exista bai si sunt acei plimbareti bronzati din minoritatea careia tu ii apartii si care , ba sunt prinsi furand in toata lumea si arestati , condamnati , expulzati , transferati in puscariile romanesti , eliberati , iara plecati in alte state , iara prinsi , arestati , condamnati s.a.m.d. Ei nu au un domiciliu stabil si reprezinta poporul migrator prin excelenta , au reprzentanti in ONG -uri , in guvern , in parlament , mai ales in PSD-ALDE , dar si in PNL , PMP , in penitenciarele din tara ( circa 60 % din puscariasi ! ) si in gruparile mafiote active si violente din toata tara , dar si din toata lumea ...

Ion 23:00:17 / 19 Iunie 2019
Doare prostia?

Zamfire voi chiar nu înțelegeți ca majoritatea nu va mai vrea? O schimbați zilnic ba ați fost furați de STS ba sunt persoane in plus pe liste s.a.m.d. sunteți la putere d c nu actualizați voi toate datele? Când va votau morți și plimbați autocarele cu asistații sociali sa va voteze era bine!! Dacă va ieșea votul nu erau probleme cu Nr de pe liste!!

Adevarul 08:57:51 / 22 Iunie 2019
Nu renunțați!

Verificați fiecare vot!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2427 secunde