Pe o piață a telefoanelor mobile în scădere, Apple a fost lider de vânzări în ultimul trimestru din 2020

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pe o piață a telefoanelor mobile în scădere, Apple a fost lider de vânzări în ultimul trimestru din 2020

Tehnologie 25 Februarie 2021 / 16:27 795 accesări

Creșterea vânzărilor de iPhone în ultimele trei luni ale anului 2020 a ajutat-o pe Apple să depășească Samsung ca cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, potrivit noilor rapoarte.

Lansarea seriei iPhone 12 cu 5G a propulsat Apple pe poziția numărul unu în cel de-al patrulea trimestru al anului trecut, a declarat Gartner într-un comunicat luni. Ultima dată când Apple s-a impus ca cel mai bun furnizor de smartphone-uri a fost în al patrulea trimestru al anului 2016, potrivit datelor Gartner. Această companie urmărește vânzările către consumatori.

Apple, care și-a lansat linia iPhone 12 la mijlocul lunii octombrie, a vândut aproape 80 de milioane de smartphone-uri în ultimele trei luni ale anului 2020. Aceasta reprezintă o creștere de 15% față de aceeași perioadă a anului trecut.


Telefoane - oferte

Comparativ cu 2019, compania Apple a introdus pe piață peste 10 milioane de telefoane suplimentare și și-a mărit prezența cu 14,9%.

Compania a livrat, de asemenea, cele mai multe iPhone-uri către distribuitori într-un singur trimestru, 81,8 milioane de unități, conform rapoartelor lansate la sfârșitul lunii trecute de Canalys, companie cu sediul în Singapore. Pe baza acestor cifre, Apple a depășit Samsung în vânzări în al patrulea trimestru.

Noile iPhone: cheia Apple pentru Q4

Ultimele trei luni ale anului sunt de obicei cele mai puternice pentru Apple, deoarece își prezintă de obicei noile iPhone-uri în septembrie. Această strategie a fost amânată anul trecut până în octombrie, din cauza întreruperilor din lanțul de aprovizionare cauzate de pandemia de coronavirus. Samsung își actualizează de obicei telefoanele emblematice Galaxy S în februarie, ceea ce contribuie la o performanță mult mai puternică în primul trimestru al anului. Anul acesta, însă, compania a anunțat noi modele cu o lună mai devreme.

Telefoane - oferte (eMAG)

În loc să fie anunțat în septembrie, ca de obicei, iPhone-urile au fost prezentate în octombrie , astfel încât vânzările acestor terminale au fost înregistrate în trimestrul IV 2020. Galaxy S21 a fost lansat în ianuarie 2021, pentru care vânzările lor se vor reflecta doar Q1 2021.

Creșterea vânzărilor de două cifre a Apple a fost realizată în ciuda pieței în scădere. Vânzările globale de smartphone-uri au scăzut cu 5,4% în al patrulea trimestru, potrivit Gartner. Acest lucru pe fondul creșterii șomajului și a scăderii cheltuielilor consumatorilor din cauza pandemiei. Vânzările de smartphone-uri au scăzut cu 12,5% în 2020 comparativ cu anul precedent.

„Chiar dacă consumatorii au rămas prudenți în ceea ce privește cheltuielile și s-au abținut de la efectuarea unor achiziții discreționare, smartphone-urile 5G și funcțiile camerei profesionale au încurajat unii utilizatori finali să cumpere smartphone-uri noi sau să își actualizeze smartphone-urile actuale în trimestrul respectiv”, a explicat Anshul Gupta, director senior de cercetare Gartner.

Telefoane - idei și review-uri

"IPhone 12 este un succes", a adăugat analistul Canalys, Vincent Thielke, în raportul de luna trecută. „Apple este mai bine poziționat decât concurenții săi în 5G. Și este puternic înclinat spre piețele dezvoltate și canalele de vânzare ale operatorilor de telefonie mobilă.”

Samsung este încă lider în topul anului

Samsung a vândut 62 de milioane de smartphone-uri în al patrulea trimestru. Compania și-a menținut poziția de cel mai mare producător de smartphone-uri din lume pe tot parcursul anului. Chiar și în ciuda scăderii cu 15% a vânzărilor și a concurenței din partea rivalilor chinezi precum Xiaomi, OPPO și Vivo, a spus Gartner.

Ultimul studiu realizat de firma de analize Gartner plasează Samsung ca primul vânzător de telefoane mobile în 2020, după ce a înregistrat peste 253 de milioane de unități vândute și 18,8% din cota de piață, deși datele reprezintă o scădere de 14,6% față de cifrele atinse în 2019.

Huawei, care a eclipsat Samsung în al doilea trimestru al anului 2020, a suferit cea mai mare scădere în rândul primilor cinci furnizori de smartphone-uri. Această situație i-a făcut să-și piardă poziția numărul doi în fața Apple pe tot parcursul anului. Brandul chinez s-a clasat pe locul patru la nivel mondial în ultimele trei luni ale anului, a spus Gartner.

Sancțiunile guvernului SUA, care au blocat utilizarea unor aplicații și servicii Google populare pe smartphone-urile lor, au afectat vânzările, a spus Gartner. Compania a anunțat că își vinde afacerea cu smartphone-uri de buget, Honor, în noiembrie. O decizie care ar putea afecta în continuare vânzările de smartphone-uri în viitor.

Gartner se așteaptă ca vânzările globale de smartphone-uri să revină în acest an.

„Cererea tot mai mare de smartphone-uri 5G la prețuri accesibile în afara Chinei va determina vânzarea de smartphone-uri în 2021”, a anticipat Gupta.

Experții ne asigură că tehnologia 5G va menține ridicată cererea de telefoane mobile inteligente în acest an, lucru care îi avantajează tot pe cei mai mari doi producători, Samsung și Apple.12
Pagina a fost generata in 0.21 secunde