Pe unde fugim dacă explodează Centrala Nucleară?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiect Pe unde fugim dacă explodează Centrala Nucleară?
Administrație 30 Octombrie 2017 / 17:11 2237 accesări 3 comentarii
Reabilitarea DJ 223 este cu atât mai importantă cu cât artera rutieră reprezintă cea mai rapidă cale de evacuare a locuitorilor din zonă în cazul unui accident la Centrala Nucleară Electrică Cernavodă

Reabilitarea DJ 223 este cu atât mai importantă cu cât artera rutieră reprezintă cea mai rapidă cale de evacuare a locuitorilor din zonă în cazul unui accident la Centrala Nucleară Electrică Cernavodă

Drumul Județean 223, care face legătura între comuna Ion Corvin și orașul Cernavodă, va fi reabilitat din temelii. Asta este promisiunea autorităților județene, care au aprobat în ședința de luni, 30 octombrie, asigurarea co-finanțării reabilitării drumului. Cea mai mare parte a fondurilor va fi alocată de Uniunea Europeană prin programul Operațional Regional 2014 - 2020. Drumul va fi consolidat și înălțat, astfel încât să funcționeze ca un dig de protecție la Dunăre. Reabilitarea DJ 223 este cu atât mai importantă cu cât artera rutieră reprezintă cea mai rapidă cale de evacuare a locuitorilor din zonă în cazul unui accident la Centrala Nucleară Electrică Cernavodă.

Drumul Județean 223, care face legătura între comuna Ion Corvin și orașul Cernavodă, va fi reabilitat din temelii. Asta este promisiunea autorităților județene, care au aprobat în ședința de luni, 30 octombrie, asigurarea co-finanțării reabilitării drumului. Cea mai mare parte a fondurilor va fi alocată de Uniunea Europeană prin programul Operațional Regional 2014 - 2020. În urma evaluării tehnico-economice, proiectul a fost notat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est cu 78 de puncte din 85 posibile. Cu alte cuvinte, autoritățile au făcut un pas important pentru a încheia, o dată pentru totdeauna, calvarul prin care trec toți cei care tranzitează drumul. Potrivit studiului de fezabilitate, este nevoie de peste 155 de milioane de lei (aproape 34 de milioane de euro) pentru reabilitarea și modernizarea DJ 223. Suma pare imensă, însă banii nu vor fi folosiți doar pentru o simplă asfaltare, ci se va lucra la întreaga structură de rezistență a drumului, care are 40 de kilometri, de la straturile de pământ până la ultimul strat de asfalt. Potrivit președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, drumul va fi consolidat și înălțat, astfel încât să funcționeze ca un dig de protecție la Dunăre. Studiile premergătoare proiectului arată că lucrările vor dura cel mult doi ani. CJC nu este la prima tentativă de a repara DJ 223. În primăvara lui 2014, a fost lansată o licitație pentru reabilitarea arterei rutiere. La momentul respectiv, valoarea estimată a proiectului era de 30 de milioane de euro, iar perioada estimată a lucrărilor era de 18 luni.

PE AICI S-AR PUTEA EVACUA ORAŞUL CENAVODĂ ÎN CAZUL UNEI DEFECŢIUNI A CENTRALEI NUCLEARE

Reabilitarea DJ 223 este cu atât mai importantă cu cât artera rutieră reprezintă cea mai rapidă cale de evacuare a locuitorilor din zonă în cazul unui accident la Centrala Nucleară Electrică Cernavodă. „Vorbim despre reabilitarea unui drum extrem de important, având în vedere că sectorul dintre Cernavodă şi Ion Corvin este cea mai rapidă cale de evacuare a locuitorilor din zonă în cazul unui accident la Centrala Nucleară. Am putea spune că este un drum de importanţă naţională. CJC a alocat pentru acest proiect peste trei milioane de euro, bani care reprezintă partea sa de contribuție”, spun cei din conducerea CJC.

UN DRUM... BLESTEMAT?

Drumul Județean 223 ar putea fi vedeta unui roman despre sfârșitul lumii sau despre locuri blestemate și bântuite de... ghinion. Nu a existat an în care această arteră rutieră să nu fie inundată din cauza ploilor abundente sau a creșterii nivelului Dunării. Iar acest scenariu repetat la nesfârșit a dus, încet, dar sigur, la degradarea drumului până în stadiul în care a devenit un real pericol pentru cei care se încumetă să circule pe el. Despre reabilitarea drumului s-a tot vorbit de vreo patru ani, dar până acum nu s-a făcut nimic. Să sperăm că, acum, actuala conducere a CJC va duce la bun sfârșit proiectul extrem de important pentru județ. Cel puțin așa ne asigură. Conform planurilor, în perioada umătoare ar urma să fie semnat contractul de finanțare. Să sperăm că acest proiect nu va rămâne doar pe hârtie, așa cum au rămas sute de kilometri de autostradă, pe care toate Guvernele post-decembriste i-au promis.

3 comentarii

Fugaru 07:41:23 / 31 Octombrie 2017
Explozie

Pai daca “explodeaza” centrala nucleara, nu mai are rost sa fugi.

Stefan daniel 17:48:40 / 31 Octombrie 2017
Accident nuclear

Cine va spus asemenea cretinatate? Nu fugiti nicaieri. Stati in casa cu ferestrele inchise si asteptati evacuarea organizata de cei priceputi. Nu propagati tembelisme de astea. Puneti mana pe carte, cititi si invatati si apoi scrieti in ziar. Noroc , ca nu va citesti nimeni

Stefan daniel 17:51:24 / 31 Octombrie 2017
Pentru Fugaru

Sa pui si tu mana pe carte si apoi sa dai drumul la asemenea bombe. Centrala nucleara NU explodeaza. Nu e proiectata d-alde tine. Sa-ti scrii numele daca ai ceva de spus!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3122 secunde