Pe urmele zborului MH370

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pe urmele zborului MH370

03 August 2015 / 00:00 404 accesări

Un al doilea fragment de epavă de avion a fost adus la ţărm, pe Insula Reunion, în Oceanul Indian, după ce un prim fragment, o bucată de aripă, despre care se crede că ar proveni de la zborul MH370, dat dispărut anul trecut, a fost găsită miercuri, relatează BBC News. Obiectul, care pare să fie uşa unuei aeronave, a fost găsit imediat la sud de oraşul Saint-Denis. Fragmentul ar avea o inscripţie străină şi, posibil, o ilustraţie.

Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines care asigura zborul MH370 de la Kuala Lumpur la Beijing a dispărut de pe radare pe 8 martie 2014, cu 239 de persoane la bord. Prima bucată de epavă a fost adusă în Franţa, sâmbătă, unde anchetatorii vor încerca, la Toulouse, să stabilească dacă provine de la zborul MH370. Este vorba despre un flaps de Boeing 777 - acelaşi tip de avion ca cel dispărut. Anchetatorii urmează să-şi înceapă activitatea miercuri.

Malaezia cere ajutorul teritoriilor din apropierea Insulei Reunion, să extindă zona de căutare a fragmentelor aeronavei. Ministrul Transporturilor, Liow Tiong Lai, a declarat ieri că Departamentul Aviaţiei Civile cere acestor autorităţi să le permită experţilor să facă analize mai profunde, dacă pe uscat ajung alte fragmente, care să ofere indicii suplimentare despre aeronava dispărută.12
Pagina a fost generata in 0.2483 secunde