Pedeapsa gravă: Turcia dorește castrare chimică a pedofililor,

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pedeapsa gravă: Turcia dorește castrare chimică a pedofililor,

Externe 21 Februarie 2018 / 14:52 325 accesări

Autorităţile turce vor să introducă castrarea chimică a celor care comit agresiuni sexuale asupra minorilor, a indicat marţi ministrul turc al justiţiei, Abdülhamit Gül, transmite AFP. ''Tribunalele vor decide în ce priveşte punerea în aplicare şi durata castrării chimice pentru suprimarea sau reducerea dorinţei sexuale. Vom repune aceasta în discuţie peste câteva zile'', a afirmat Gül. Declaraţia ministrului justiţiei survine pe fondul indignării declanşate în Turcia de agresarea unui copil de patru ani şi jumătate de către un bărbat de 20 de ani, săptămâna trecută, la o petrecere de nuntă în provincia Adana.

Conform agenţiei Anadolu, Parchetul a cerut marţi 66 de ani de închisoare pentru presupusul agresor. Castrarea chimică fusese introdusă în Turcia în iulie 2016 în cazul autorilor de crime sexuale, dar Consiliul de Stat s-a opus aplicării sale, motivând că ''definiţia tratamentului şi limitele sale sunt vagi''. ''Toate opţiunile, toate măsurile ce trebuie luate pentru rezolvarea problemei vor fi luate în discuţie'', a spus Gül.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Bekir Bozdag, a anunţat luni că o comisie formată din şase miniştri, printre care şi Gül, va examina mijloacele de luptă împotriva abuzurilor care îi vizează pe copii.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2493 secunde