Pedepsele scriitorilor din penitenciare, reduse cu 20 de zile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pedepsele scriitorilor din penitenciare, reduse cu 20 de zile

24 Octombrie 2016 / 18:28 462 accesări

OUG referitoare la reducerea pedepsei cu 20 de zile pentru persoanele private de libertate care scriu lucrări ştiinţifice a trecut luni de Senat în varianta Guvernului, fiind adoptată tacit după ce nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi admisă, modificată sau respinsă.

Senatorii nu au reușit să adopte raportul Comisiei juridice, care adoptase un amendament, inițiat de Comisia pentru drepturile omului, care prevedea că persoanele private de libertate primesc o reducere a pedepsei de 20 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie şi nu 20 de zile indiferent de numărul cărţilor scrise în închisoare, aşa cum a decis Guvernul.

Supus la vot, nici proiectul de lege pentru aprobarea OUG nu a reușit să cumuleze numărul de voturi necesare, dar nici proiectul de respingere al ordonanței.

''O să redezbatem proiectul...'', a anunțat președintele de ședință, social-democratul Ioan Chelaru.

El a fost atenționat de stafful tehnic că termenul de adoptare tacită în acest caz este 24 octombrie.

Senatul a fost primă cameră sesizată, Camera Deputaților fiind for decizional.

Lucrările ştiinţifice publicate sau invenţiile şi inovaţiile brevetate de către o persoană condamnată la o pedeapsă privativă de libertate, indiferent de numărul acestora, se consideră maximum 20 de zile executate pe întreaga durată a executării pedepsei, a decis Guvernul la sfârșitul lunii iunie.

Taguri articol


12