Peninsula Constanței va deveni pietonală!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Restricțiile vor intra în vigoare în câteva săptămâni Peninsula Constanței va deveni pietonală!
Administrație 10 Februarie 2019 / 17:10 2397 accesări 0 comentarii

Accesul mașinilor în zona Peninsulară a Constanței nu va mai fi permis în câteva săptămâni. Asta după ce, la sfârșitul lui septembrie 2018, consilierii locali au aprobat un regulament prin care se restricționează accesul auto în aria amintită. Primăria Constanța a anunțat că, până la momentul intrării în vigoare a restricțiilor, desfășoară o amplă campanie de informare, astfel încât, atât constănțenii cât și turiștii să cunoască prevederile noului Regulament de acces aprobat de consilierii locali.

Peste câteva săptămâni, Zona Peninsulară a Constanței va deveni pietonală. Asta după ce, la sfârșitul lui septembrie 2018, consilierii locali au aprobat un regulament prin care se restricționează accesul auto în aria amintită. Interdicțiile nu au intrat în vigoare imediat, pentru a le da șoferilor ocazia de a se obișnui cu noile reguli. Primăria Constanța a anunțat că, până la momentul intrării în vigoare a restricțiilor, desfășoară o amplă campanie de informare, astfel încât, atât constănțenii cât și turiștii să cunoască prevederile noului Regulament de acces aprobat de consilierii locali.

CUM SE VA CIRCULA ÎN PENINSULĂ

Potrivit noului regulament, străzile Peninsulei vor fi separate în două categorii: zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile. În prima categorie intră Faleza de la Cazino, bulevardul Tomis (segmentul cuprins între str. Traian și str. Vasile Alecsandri, segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și strada Sulmona și segmentul cuprins între strada Sulmona și Piața Ovidiu), Piața Ovidiu și strada Vasile Canarache (segmentul cuprins între strada Petru Rareș și Piața Ovidiu). În categoria zonelor ocazional carosabile intră următoarele străzi: 9 Mai, Arhiepiscopiei, C.A.Rosetti, Callatis, Căpitan Vasile Țurcanu, Constantin Brâncoveanu, Crângului, Cristea Georgescu, Gheorghe Dumitrașcu, Dimitrie Cantemir, Doinei, Dr. Aristide Karatzali, Dr. Francisc Reiner, Ecaterina Varga (segmentul cuprins între Vasile Alecsandri și str. Callatis), Grigore Tocilescu, Horia, Ion Theodorescu Valahu, Krikor H. Zambaccian,

Maior Gheorghe Șonțu, Marcus Aurelius, Mircea cel Bătrân (segmentul cuprins între str. Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Nicolae Titulescu, Orient, Ovidiu, Petru Rareș, Poștei, Profesor Doctor Ion Cantacuzino, Remus Opreanu, Revoluției din 22 Decembrie, Sulmona, Traian ( segmentul cuprins între str.Doinei și Piața Ovidiu), Vasile Canarache (segmentul cuprins între str. Termele Romane și str. Petru Rareș) și Vântului. Situațiile în care este permisă circulația rutieră în zona peninsulară sunt următoarele: pentru aprovizionare, pentru furnizorii serviciilor de utilități publice, pentru rezidenți, pentru instituții publice, pentru amenajări, pentru furnizorii serviciilor de catering, poștă, curierat, transport valori, persoane și taxi, pentru organizarea unor evenimente sociale, culturale sau sportive și pentru situații excepționale sau situații de urgență. Trebuie menționat faptul că viteza de deplasare a vehiculelor în zona peninsulară este de maxim 30 km/h. Intrarea și ieșirea mașinilor în/din zona peninsulară se realizează doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces în care vor fi amplasate indicatoare de semnalizare rutieră.

PERMISE SPECIALE

Potrivit regulamentului, zona ocazional carosabilă va fi marcată special, iar accesul se va face în baza unor permise speciale. Vor fi eliberate documente de acces separate pentru fiecare categorie în parte. Au posibilitatea să solicite un asemenea act persoanele care locuiesc în Peninsulă, reprezentanții societăților comerciale și instituțiilor care își desfășoară activitatea în zona peninsulară și Piața Ovidiu, cei care trebuie să participe la evenimentele organizate în zonă, cei care asigură aprovizionarea magazinelor și unităților de alimentație publică, reprezentanții instituțiilor care asigură servicii publice și persoanele care se regăsesc în alte situații excepționale. „Constănțenii vor fi informați în timp util despre modalitatea și condițiile de obținere a permiselor de acces în zona peninsulară. Menționăm ca încă nu se primesc cereri pentru eliberarea acestora”, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2289 secunde