Pensia privată mănâncă din pensia de bază

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Potrivit noii legi Pensia privată mănâncă din pensia de bază
Economie 28 August 2018 / 17:08 1155 accesări 1 comentariu

Incredibil, dar adevărat! Se pare că noua lege a pensiilor sancţionează faptul că românii dau bani la pensiile private, pensia acestora urmând să fie diminuată cu raportul dintre contribuţia care ar trebui plătită statului minus contribuţia la Pilonul II sau Pilonul III şi contribuţia care ar trebui plătită statului. „În situaţia asiguratului care contribuie la un fond de pensii administrat privat, punctajul lunar stabilit în condiţiile prezentei legi se corectează cu raportul dintre cota de contribuţie de asigurări sociale datorată la sistemul public de pensii de către asigurat, prevăzută de Codul fiscal, din care s-a dedus cota de contribuţie aferentă fondului de pensii administrat privat şi cota de contribuţie prevăzută pentru persoanele fizice care au calitatea de angajaţi sau pentru care există obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale”, se arată în proiectul de lege a pensiilor.

Astfel, contribuţia fiecărui angajat la pensiile de stat este stabilită la 25% din valoarea lunară a veniturilor, sumă din care se va scădea contribuţia de 3,75% care ajunge la Pilonul II de pensii private obligatorii. Rezultatul se împarte la cota întreagă care ar trebui să ajungă la stat, în cazul în care angajatul nu contribuie şi la Pilonul II. Cum legea face referire la contribuţiile aferente fondului de pensii administrate privat, fără a menţiona dacă este vorba despre cele obligatorii sau despre cele facultative, ne putem gândi că vor fi afectate şi persoanele care contribuie la Pilonul III, arată adevarul.ro.

Loading...

1 comentariu

ct 21:13:37 / 28 August 2018
rusine guvernantilor !

decat sa furati din pensia celor care contribuie la sistem, nu e mai corect SA DESFIINTATI PENSIILE SPECIALE, TOATE ??? sa taiati cel putin 50% din pensiile super umflate din minsterul justitiei, sunt TOTAL nemeritate !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1857 secunde