Pensionarea la 70 de ani şi creşterea contribuţiilor la Pilonului 2, cadoul PNL pentru business-uri private

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mihai Fifor: Pensionarea la 70 de ani şi creşterea contribuţiilor la Pilonului 2, cadoul PNL pentru business-uri private
Social, Politică 09 Ianuarie 2020 / 13:12 2774 accesări 3 comentarii

Mihai Fifor a afirmat, joi, că scenariul pensionării la 70 de ani şi creşterea contribuţiilor la Pilonul 2 sunt un cadou oferit de PNL business-urilor private. Social-democratul a arătat că nu este posibilă creşterea vârstei de pensionare, deoarece speranţa de viaţă în România este de 75 de ani.

„După ce ani de zile au acuzat cu nu sunt bani de pensii, deşi erau, după ce au refuzat îndelung să-şi asume creşterea cu 40% a pensiilor începând cu septembrie 2020, liberalii, conduşi de Orban, revin la scenariul pensionării la 70 de ani şi reiau teoria creşterii contribuţiilor la Pilonul 2 de pensii. De fapt, un nou cadou făcut de PNL business-urilor private, aspect evidenţiat clar de marile sindicate din România. În speţă, iniţiativa reprezintă un mod de subminare a sistemului public de pensii, iar majorarea anunţată de Cîţu de la Pilonul I la Pilonul II de pensii, de la 3,75% cât e în prezent, la 6% în 2021 este un semnal clar în acest sens", a scris Mihai Fifor, joi, pe pagina sa de Facebook.

Fostul secretar general al PSD a subliniat că speranţa de viaţă în România este de 75 de ani, astfel încât creşterea vârstei de pensionare, chiar şi opţională, nu este posibilă.

„Riscul este cu atât mai mare cu cât guvernarea PNL a eliminat posibilitatea opţiunii între Pilonul I şi Pilonul 2, pe care guvernarea PSD legiferase. Ceea ce este şi mai dureros e faptul că PNL ignoră evidenţa faptului că în România nu se poate mări vârsta de pensionare sub nicio formă, nici măcar ca opţiune. Realitatea ne arată că în România speranţa de viaţa este de 75 de ani, faţă de media UE de 81 de ani. Prin urmare, orice comparaţie cu Uniunea Europeană trebuie să pornească de la această diferenţă", a mai evidenţiat acesta.

Fifor atrage atenţia că efectele "catastrofale" ale guvernării PNL vor fi greu de corectat.

"După refuzul de a majora alocaţiile copiilor, înghetarea pensiei minime şi măsura ilegală de a creşte accizele la carburanţi, PNL a început anul cu o nouă agresiune la adresa românilor.Cinismul politicii liberale nu mai surprinde pe nimeni. Dar efectele catastrofale ale acestei guvernarii vor fi greu, dacă nu imposibil de corectat după ce românii îi vor trimite acasă", a conchis Fifor.

Raluca Turcan a declarat, miercuri, că guvernul lucrează la un proiect care prevede posibilitatea angajaţilor de a opta pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2202 secunde