Percheziție la sediul Adunării Naționale din Franța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Percheziție la sediul Adunării Naționale din Franța

Externe 31 Ianuarie 2017 / 14:11 402 accesări

Dosarul soției prezidențiabilului francez Francois Fillon a luat o nouă întorsătură, marți, printr-o percheziție la sediul Adunării Naționale din Franța. Penelope Fillon, soția candidatului Partidului Republicanii în scrutinul prezidenţial, ar fi încasat bani frumoși din salariul de asistent de parlamentar, funcție pe care a deținut-o ca angajată a propriului soț, pe vremea când acesta reprezenta... interesele cetățenilor francezi în Adunarea Națională, Parlamentul francez.

Percheziția nu vizează biroul deputatului, ci, după cum se pare, o anexă a Adunării Naționale unde sunt situate serviciile administrative, în special cele privind plata salariului, a declarat o sursă parlamentară, pentru Reuters. ”Ne bucurăm de evoluția rapidă a anchetei, pentru că ne dorim ca aceasta să fie cât mai repede închisă”, a declarat avocatul lui François Fillon, Antonin Lévy, pentru aceeași agenție de presă Reuters. Ancheta privind activitățile lui Penelope Fillon s-a accelerat luni după-amiază, odată cu audierea celor doi soți la Versailles, audiere care a durat cinci ore. Soții Fillon au fost audiaţi separat de procurori. Francois Fillon a cerut să fie audiat în acest caz, iar procedura este normală, neînsemnând că ar fi suspectat de comiterea vreunei fapte ilegale.

Favorit în scrutinul prezidențial, Francois Fillon a promis vineri că îşi va retrage candidatura dacă va fi investigat. Audierea intervine la o săptămână după ce publicaţia ”Canard Enchaîné” a dezvăluit că soţia candidatului de centru-dreapta, Penelope Fillon, ar fi fost remunerată timp de opt ani ca asistent parlamentar al lui Francois Fillon, deşi nu a efectuat activităţile prevăzute în fişa postului. Cazul Fillon ține cu sufletul la gură întreaga Europă, întrucât, în cazul în care va duce la retragerea favoritului din cursa prezidențială, Franța va ajunge condusă de extrema dreaptă, prin persoana lui Marine Le Pen. Aceasta și-a anunțat deja intenția de a proceda după modelul britanic, intenționând să scoată Franța din Uniunea Europeană și punând, astfel, umărul la slăbirea și poate chiar destrămarea acesteia.12
Pagina a fost generata in 0.2601 secunde