Percheziții la această oră la Holzindustrie! DIICOT, pe urmele lemnului românesc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Percheziții la această oră la Holzindustrie! DIICOT, pe urmele lemnului românesc

Eveniment 30 Mai 2018 / 08:00 959 accesări

După ce au terminat de tăiat pădurile și, ce n-au tăiat, au vândut la alții, austriecii de la Holzindustrie Schweighofer au intrat în vizorul autorităților.

DIICOT face percheziții la această oră la sediul central al companiei și la sediile unor instituții publice.

Conform unui comunicat de presă : ”Au fost puse în executare 23 de mandate de percheziţii domiciliare, pe raza a 5 judeţe şi a muncipiului Bucureşti, la persoane fizice şi juridice (din care 4 la sediile unor instituţii publice) în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de deturnare a licitaţiilor publice, evaziune fiscală, concurenţă neloială, tăiere fără drept de arbori şi alte infracţiuni aflate în competenţa acestei unităţi de parchet.

Se pare că începând din anul2011 şi pânăîn prezent, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat,membrii grupului acţionând în vederea deturnării licitaţiilor publice organizate la nivelul unor direcţii silvice pentru a-şi asigura volume suplimentare considerabile de masă lemoasă în vederea procesării, în fabrici specializate în tăierea şi rindeluirea lemnului.

În acelaşi scop unii agenţi economici au fost înlăturaţi de la licitaţiile de masă lemnoasă şi după caz, impuşi alţii.

Cercetărileefectuate au stabilit că, o parte din cantitatea de masă lemnoasă recepţionată nu a fost evidenţiată în documente contabile.

De asemenea, în cauză există suspiciunea că o parte din masa lemnoasă recepţionată provenea de la persoane care tăiau copaci ilegal.

În desfăşurarea activităţilor ilicite, membrii grupului infracţional organizat au beneficiat şi de sprijinul unor funcţionari publici.

Prejudiciul estimat se ridică la suma de peste 25 milioane de euro.12
Pagina a fost generata in 0.5607 secunde