Percheziții la Constanța privind constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Percheziții la Constanța privind constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism

Eveniment 27 Septembrie 2023 / 08:57 1442 accesări

Procurorii DIICOT Constanța audeclanșat o amplă operațiune împotriva unui grup infracțional acuzat de trafic de minori și proxenetism, având în vizor 15 membri. Operațiunea a inclus 21 de percheziții domiciliare.

La data de 26.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Constanța pun în aplicare 21 de mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Constanța, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism, informează un comunicat alDIICOT Constanța.

S-a reținut că, în perioada octombrie 2022 - septembrie 2023, un grup infracțional organizat, format din 15 membri (din care patru angajați, în diverse funcții în cadrul unui club pentru adulți), au recrutat 9 persoane vătămate, dintre care una minoră, sub pretextul angajării ca dansatoare, pe care le-au determinat să practice prostituția, în scopul obținerii de beneficii materiale.

Clienții, în special cetățeni străini, era racolați prin intermediul unor taximetriști (afiliați grupului infracțional), în schimbul unor comisioane.
Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Tulcea, S.C.C.O. Port Maritim și Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.Ştiri recomandate

12