Percheziţii la firme care comercializează carne de pui

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Percheziţii la firme care comercializează carne de pui

19 Octombrie 2016 / 10:55 434 accesări

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, miercuri dimineaţă, 19 percheziţii în judeţul Cluj, la persoane şi firme din domeniul comercializării cărnii de pui, bănuite că ar fi creat un prejudiciu de 6 milioane lei.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2012, persoanele în cauză nu ar fi înregistrat în contabilitate operaţiunile efectuate şi veniturile realizate, sustrăgându-se, astfel, de la plata obligaţiilor fiscale aferente activităţii comerciale.

"Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, din cadrul IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează, miercuri, 19 percheziţii, în judeţul Cluj, la sediile şi punctele de lucru ale unor firme din domeniul comercializării cărnii de pui şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul creat este estimat la aproximativ 6 milioane de lei. Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2012, persoanele în cauză nu ar fi înregistrat în contabilitate operaţiunile efectuate şi veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de plata obligaţiilor fiscale aferente activităţii comerciale", se arată într-un comunicat.

Poliţiştii au precizat că persoanele implicate sunt bănuite că ar fi folosit în circuitul infracţional mai multe societăţi comerciale care au ca obiect de activitate comercializarea intracomunitară de produse agro-alimentare (carne de pui), din judeţul Cluj.

La activităţi participă şi poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, reprezentanţi ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, precum şi jandarmi.12
Pagina a fost generata in 0.2976 secunde