PERCHEZIȚII la importatorii de mașini second-hand

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

PERCHEZIȚII la importatorii de mașini second-hand

Eveniment 31 Ianuarie 2019 / 08:05 2450 accesări

Potrivit IGPR, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Române efectuează 6 percheziții, în municipiul Bucureşti și în județul Argeș, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

„Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că persoanele cercetate ar fi achiziționat, din spațiul intracomunitar, prin intermediul unei societăți comerciale pe care ar fi controlat-o, peste 300 de autoturisme, iar ulterior, le-ar fi comercializat către clienţi din România, fără a le înregistra în evidenţele contabile, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscal”, arată IGPR.

Sursa citată precizează că prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 5,2 milioanel lei, din care aproape 440.000 de lei îl reprezintă impozitul datorat pe venit, iar aproximativ 4.800.000 de lei reprezintă valoarea TVA datorată.

Polițiștii vor pune în aplicare șapte mandate de aducere.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul specialiștilor criminaliști și al polițiștilor de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS), în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.12
Pagina a fost generata in 0.1071 secunde