Percheziţii la o primărie. Funcţionarii şi-ar fi decontat ilegal deplasările

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Percheziţii la o primărie. Funcţionarii şi-ar fi decontat ilegal deplasările

13 Iunie 2016 / 09:52 709 accesări

Poliţiştii din cadrul Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea desfăşoară, luni dimineaţă, şase percheziţii în patru localităţi din judeţ, printre care şi o primărie, într-un dosar care vizează acte de corupţie în legătură cu achiziţiile publice.

Reprezentanţii IPJ Vâlcea au arătat, într-un comunicat de presă, că percheziţiile au loc în Râmnicu Vâlcea, Berbeşti, Sineşti şi Bălceşti, în acţiune fiind angrenaţi 40 de poliţişti. La Sineşti, oamenii legii au descins şi la primăria din localitate dar şi la locuinţa primarului Mihai Rusie, acesta fiind ridicat şi dus la audieri. Şi alte persoane vor fi ridicate şi duse la audieri, fiind bănuite de delapidare, abuz în serviciu, conflict de interese şi fals. Poliţiştii au descins şi la trei societăţi comerciale şi la un punct de lucru.

Anchetatorii spun că mai mulţi funcţionari publici ai Primăriei Sineşti, în frunte cu primarul, şi-au însuşit pe nedrept bani pentru decontarea unor deplasări, fiind ajutaţi de angajaţii unor societăţi comerciale de profil.

„În fapt, în perioada 2012-2016, mai mulţi funcţionari publici din cadrul unei instituţii publice sunt bănuiţi că şi-au însuşit pe nedrept sume de bani cu titlu decont deplasări. De asemenea, în complicitate cu administratorii unor societăţi comerciale, sunt bănuiţi că au efectuat achiziţii publice ilegale, întocmind în fals documente în acest scop. Prejudiciul cauzat bugetului de stat până în prezent este de aproximativ 100.000 de lei”, a declarat pentru Mediafax, inspectorul Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Ea a mai precizat că alte cinci persoane vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.12
Pagina a fost generata in 0.1706 secunde