Percheziții la persoane bănuite de evaziune. Prejudiciu de 2 milioane de lei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
IGPR Percheziții la persoane bănuite de evaziune. Prejudiciu de 2 milioane de lei
Eveniment 02 Martie 2017 / 11:57 418 accesări 0 comentarii

Polițiștii au efectuat joi trei percheziții domiciliare și ridică documente de la 10 societăți comerciale, două cabinete de avocatură și un cabinet individual de insolvență pentru documentarea activității unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de lei prin evaziune fiscală, spălare a banilor și cesiune fictivă a societăților comerciale.

"La data de 2 martie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează trei percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și județului Ilfov", informează IGPR printr-un comunicat transmis AGERPRES. În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea de către reprezentanții unor societăți comerciale, ce și-au desfășurat activitatea în domeniul importului și comercializării de produse textile, a unor posibile infracțiuni de evaziune fiscală, spălare a banilor și cesiune fictivă a societăților comerciale. "Activitatea ilicită se desfășura prin neînregistrarea tuturor operațiunilor comerciale efectuate și transmiterea fictivă a părților sociale sau a acțiunilor deținute la o societate în scopul sustragerii de la urmărirea penală", se arată în comunicat. Potrivit anchetatorilor, în contabilitatea acestor societăți, controlate de aceeași persoană, nu ar fi fost înregistrate toate livrările efectuate pe teritoriul României sau au fost înregistrate livrări sub valoarea reală a mărfurilor, cea mai mare parte din sumele de bani încasate urmare acestor operațiuni fiind retrase ulterior, în numerar, de această persoană, din conturile bancare ale societăților.

Polițiștii vor pune în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi audiate la sediul IGPR — DICE.Pagina a fost generata in 0.1374 secunde