Percheziții la suspecți de furt de autoturisme

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Percheziții la suspecți de furt de autoturisme
Eveniment 10 Ianuarie 2020 / 11:26 2399 accesări 0 comentarii

Polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța au efectuat, în cursul zilei de ieri, 7 percheziții domiciliare, într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat. În urma descinderilor au fost reținuți 5 bărbați.

Ca urmare a cercetărilor într-un dosar penal privind furtul unui autovehicul din data de 22 iunie 2019, de pe raza municipiului Constanța, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat ieri, 9 ianuarie a.c., 7 percheziții domiciliare pe raza județului Brăila.

În urma desfășurării activităților procedurale au fost identificate și ridicate 2 chei de autoturism, două pistoale de tip air-soft, un dispozitiv de bruiaj al undelor radio utilizat de sistemele de închidere centralizate auto, dar și două cărți de identitate și un permis de conducere, despre care existau suspiciuni că ar fi fost contrafăcute. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism, despre care existauindicii că ar fi fost folosit în activitatea infracțională.

Din cercetări a reieșit faptul că doi bărbați, de 40, respectiv 43 de ani sunt suspectați pentru săvârșirea altor două infracțiuni de tentativă la furt calificat, săvârșite în noaptea de 16/17 iulie 2019 pe raza județului Tulcea.

Totodată, bărbatul de 40 de ani, împreună cu un altul, de 37 de ani sunt suspectați că ar fi sustras un autoturism, în noaptea de 16/17 august 2019, de pe raza județului Tulcea. Ulterior, cei doi ar fi folosit autovehiculul în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat.

În urma descinderilor au fost reținuți, pentru 24 de ore, 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 43 de ani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, precum și al polițiștilor din cadrul I.P.J. Brăila - Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic și Serviciul pentru Acțiuni Speciale.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2414 secunde