Percheziții la trei adrese unde au mutație 15.000 de persoane, cele mai multe din Republica Moldova

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Percheziții la trei adrese unde au mutație 15.000 de persoane, cele mai multe din Republica Moldova

Eveniment 15 Noiembrie 2018 / 09:07 1525 accesări

Şase percheziţii au loc joi dimineaţă în Capitală, într-un dosar privind fals în declaraţii în legătură cu obţinerea de cărţi de identitate româneşti, în schimbul unor sume cuprinse între 150 şi 200 de euro, Conform poliţiştilor, 15.000 de persoane figurează cu domiciliul la trei adrese din sectorul 3.

"La această oră, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Ordine Publică şi Poliţia Sectorului 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pun în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară în Capitală şi pun în executare 9 mandate de aducere într-un dosar privind infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat şi fals în declaraţii", anunţă poliţia.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat că două grupuri infracţionale organizate îşi ofereau serviciile, contra cost, unor cetăţeni străini, preponderent din Republica Moldova, pentru a le facilita obţinerea cărţii de identitate româneşti, declarând în fals că aceştia vor locui la adresele lor, sumele solicitate fiind între 150 şi 200 de euro.

Până la acest moment au fost identificate aproximativ 15.000 de persoane care figurează ca având domiciliul stabilit la trei adrese din sectorul 3. Această situaţia a ieşit la iveală şi în timpul referendumului pentru căsătorie din luna octombrie.

Audierile în acest caz se desfăşoară la sediul Serviciul Ordine Publică, dar şi la Secţiile 11, 12 şi 23 Poliţie. Cetăţenii din Republica Moldova sunt aduşi cu microbuzele la audieri.12
Pagina a fost generata in 0.1874 secunde