Percheziții. Peste 7.000 de pachete cu țigări de contrabandă, descoperite de Garda de Coastă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Percheziții. Peste 7.000 de pachete cu țigări de contrabandă, descoperite de Garda de Coastă

Eveniment 21 Ianuarie 2019 / 12:29 757 accesări

Polițiștii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului învestit în cauză au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului Mangalia.

În urma percheziţiilor, poliţiştii de frontierăau ridicat în vederea confiscării, cantitatea totală de 4.920 pachete cu țigări de contrabandă, diferite mărci, evaluate la 54.100 lei.

Totodată, poliţiştii de frontieră, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au continuat cercetările, în vederea identificării și a altor cantități de țigarete provenite din contrabandă.

Astfel, în data de 20.01.2019, polițiștii au oprit în trafic, pe raza județului Constanța, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau doi cetăţeni români, în vârstă de 30 și 35 de ani, domiciliați pe raza judeţului Suceava, despre care existau date și informații că sunt implicați în activităţi de contrabandă cu țigări. Cei doi bărbați și autovehiculul au fost duși la sediul Gărzii de Coastă, în vederea efectuării unui control amănunțit.

Cu această ocazie, a fost descoperită, ascunsă, în două compartimente special amenajate, unul situat în bara de protecție spate și unul între bancheta locurilor din spate și portbagaj, cantitatea totală de 2.487 pachete cu țigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană.

În total, au fost ridicate în vederea confiscării148.140ţigarete de contrabandă (7.407 pachete țigări) diferite mărci, evaluate la 78.970 lei și a fost indisponibilizatun autoturism.

În cauză sunt cercetaţi trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 30 și 37 de ani, pentru săvârşireainfracţiunii de contrabandă, iarpentru doi dintre ei au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore,urmând să fie prezentaţiJudecătoruluide Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă.12