Percheziții și razii împotriva braconajului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Acțiuni de amploare

Percheziții și razii împotriva braconajului

Eveniment 24 Octombrie 2016 / 15:43 538 accesări

Polițiștii de frontieră tulceni au efectuat în weekend patru percheziții domiciliare, într-un dosar în care doi indivizi sunt acuzați că pescuiau ilegal în lacul Razelm. "Aceștia foloseau unelte interzise, peştele capturat fiind procesat, iar produsele obţinute erau comercializate fără documente legale către diferite persoane şi societăţi comerciale", se arată într-un comunicat de presă remis de Garda de Coastă. Două dintre descinderi au avut loc la domiciliile suspecților, iar alte două la firmele implicate în această afacere.

CAPTURA POLIȚIȘTILOR

În urma acțiunilor au fost confiscate 45 de plase monofilament în lungime totală de 3.020 de metri, două plase din fir textil de 95 metri, 19 kilograme de icre în stare congelată, 70 de kilograme de peşte din speciile şalău şi caras, două motoare de barcă, două perechi de rame, o barcă tip lotcă din fibră de sticlă şi 530 de litri de motorină", au adăugat anchetatorii. În această speță se fac cercetări pentru procesarea, fără drept, a produselor obţinute din pescuit sau acvacultură, deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament.

RAZII

Pe lângă această operațiune, polițiștii de frontieră au organizat în weekend și razii pentru combaterea braconajului. Vineri după-amiază, aceștia au tras pe dreapta, în zona localității Malcoci, un autoturism marca Jeep la volanul căruia se afla un bărbat de 44 de ani, din județul Călărași. În mașina acestuia au fost descoperite 78 de kilograme de caras. În aceeași zi, în jurul orei 18.30, polițiștii Gărzii de Coastă au oprit pentru control un Land Rover în care au găsit 49 de kilograme de pește. Duminică după-amiază, în zona localității Sălcioara, polițiștii au întocmit dosare penale pe numele a doi suspecți, de 42 și, respectiv, 18 ani, care aveau într-o căruță 16 plase monofilament și 263 de kilograme de caras, babușcă și șalău.12
Pagina a fost generata in 0.1533 secunde