Percheziții și rețineri! Cultivau și comercializau cannabis

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Percheziții și rețineri! Cultivau și comercializau cannabis

Eveniment 11 Aprilie 2019 / 15:04 5179 accesări

La data de 11.04.2019 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore a inculpaţilor P. G.-E. şi N. O.-D., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. În fapt, s-a reţinut faptul că inculpaţii P. G.-E. şi N. O.-D. au cultivat plante de cannabis, iar cantitatea de droguri recoltată, de ordinul zecilor de kilograme, a fost distribuită cu preţul de 35 de lei/gram către diverşi vânzători din municipiul Bucureşti. La data de 10.04.2019 procurorii DIICOT- Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combaterea a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog au efectuat 2 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a localităţii Cocou, județul Argeș, ocazie cu care au fost ridicate 25 de kilograme de droguri de risc și un sistem de întreținere a culturii indoor și outodoor de cannabis.

Astfel, la adresa din municipiul Bucureşti, sector 5, a fost ridicată cantitatea de aproximativ 5 kilograme de masă vegetală (inflorescențe și frunze) provenite din cultura de cannabis și suma de 2.200 de lei. De la locuința din localitatea Cocou, județul Argeș, au fost ridicate alte 20 de kilograme de inflorescențe și frunze de cannabis, un sistem complet de întreținere a culturii indoor și outodoor de cannabis (cort, sistem de irigare, ghiceve, instalație de iluminare), 6 cartușe de calibru 7,62 mm și alte 1.650 de cartușe de calibru 22 mm.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul tehnic a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.12
Pagina a fost generata in 0.1723 secunde