Performanță internațională de excepție a elevilor constănțeni. Au fost premiaţi de NSS - National Space Society

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Performanță internațională de excepție a elevilor constănțeni. Au fost premiaţi de NSS - National Space Society

Educație 10 Noiembrie 2021 / 08:49 701 accesări

La sfârșitul săptămânii trecute, între 5 și 7 noiembrie 2021, s-au desfășurat Conferința și etapa finală a concursului "Martine Rothblatt Space Settlement in Our Lifetime Competition", organizat de National Space Society (NSS) în Beverly Hills, California.

La aceaste evenimente a participat și o echipă din Constanța, formată din elevi ai Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" și ai Liceului Internațional de Informatică din Constanța. Este vorba de Vladimir-Ioan Petrescu, Elena-Antonia Gagara, Nicolas-Raul Niță, Tiberiu-Andrei Popescu, Riana-Florentina Mazilu, Maria-Alexia Balcan, Mădălina Diaconescu-Cărbunescu, Andrei Culerda, Maria-Alexandra Pătrașcu și Alina-Nicoleta Cupcea, coordonați de profesorul Adrian-Eracle Nicolescu de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța. În contextul situației epidemiologice actuale participarea elevi la acest eveniment a avut loc online.

La confruntarea finală, elevii noștri s-au clasat pe locul al treilea și au obținut un premiu de 3.000 $. Prezentarea lor, cu un subiect foarte actual, a reușit să capteze atenția juriului prezidat de Rod Pyle - presedinte NSS, și de Anita Gale - Boeing, NASA, CEO NSS.

Proiectul intitulat "Void-Tech" al elevilor constănțeni prezintă soluții pentru problema poluării spațiului cu sateliți nefuncționali și module de rachetă folosite, care reprezintă un mare pericol pentru orice corp lansat în orbită, întrucât se deplasează cu viteze mari și pot distruge ușor corpurile cu care intră în coliziune.

Elevii au propus reciclarea sateliților defecți și realizarea altora noi, urmărind pe termen lung realizarea unor rețele de comunicare și transport care vor face posibilă colonizarea spațiului. Proiectul de 36 de pagini a fost elaborat pe parcursul verii 2021, abordând problema din perspectivă tehnico-științifică și financiară. Performanța este cu atât mai lăudabilă cu cât echipa din Constanța a fost singura formată din liceeni, toate celelete echipe participante fiind alcătuite din studenți.

Competiția "Martine Rothblatt Space Settlement in Our Lifetime Competition" urmărește să descopere și să premieze idei de afaceri cât mai realiste, care să ajute la dezvoltarea unor așezări permanente în spațiu, bazate pe tehnologia avansată, prin intermediul proiectelor elevilor și studenților din lumea întreagă.

Elevii constănțeni sunt invitați să susțină proiectul premiat la International Space Development Conference, care va avea loc la Arlington, Virginia, SUA, în luna mai 2022.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1571 secunde