PERICOL! Zece cazuri de trichineloză!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

PERICOL! Zece cazuri de trichineloză!

Social 20 Decembrie 2017 / 10:39 1107 accesări

Inspectorii DSVSA Alba au depistat zece cazuri de trichineloză la şase porci crescuţi în gospodăriile oamenilor, dar şi la patru mistreţi din două fonduri de vânătoare, carnea fiind distrusă înainte de a fi consumată. Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, dr. Ioan Martin, a declarat că porcii cu trichineloză descoperiţi în utlimele zile în judeţ provin din şase localităţi şi gospodării diferite, dar şi două fonduri de vânătoare. "Au fost confirmate un număr de şase probe pozitive cu trichinela de la porcii care provin din localităţile Câmpeni, Răchita, Stremţ, Şard, Blaj şi Sălciua de Sus, precum şi un număr de patru probe provenite de la mistreţi din fondurile de vânătoare Lupşa si Valea Lungă. Pentru animalele diagnosticate cu trichineloză, s-a dispus măsura confiscării şi dirijării către o unitate de incinerare a subproduselor ce nu sunt destinate consumului uman", a spus Ioan Martin, potrivit Mediafax.

Infecţia cu trichinela spiralis a fost descoperită după ce oamenii s-au prezentat cu probe la cabinetul veterinar, iar apoi acestea au fost confirmate la laboratorul DSVSA Alba.

Directorul DSVSA Alba face apel oamenilor să nu consume carnea până nu este examinată de un medic veterinar.

Pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare şi a infestării cu parazitul trichinella, autorităţile recomandă consumatorilor să nu cumpere carne de porc, produse sau preparate de la persoane neautorizate, din locuri sau spaţii nesupravegheate sanitar-veterinar.

Examinarea cărnii de porc pentru depistarea trichinelozei este obligatorie, iar cei care vând carne şi preparate neverificate, care pot pune în pericol sănătatea şi viaţa celor care o consumă, vor fi sancţionaţi.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2319 secunde