Persoane urmărite în toată Europa, prinse în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Persoane urmărite în toată Europa, prinse în România

Eveniment 04 Octombrie 2015 / 16:14 475 accesări

Polițiștii români împreună cu colegii lor din spațiul Schengen au avut o săptămână fructuoasă în ceea ce privește depistarea și prinderea infractorilor căutați pe teritoriul Uniunii Europene. Potrivit autorităților române, 187 de persoane, 49 de autovehicule, o armă și 11 documente care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS) au fost descoperite de polițiștii români și partenerii lor din celelalte state. În urma schimbului de informații prin intermediul biroului SIRENE, care face parte din Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, au fost localizate pe teritoriul țării noastre, în urma verificărilor efectuate de polițiștii români, 94 de persoane care făceau obiectul unor semnalări în SIS. Nici colegii lor din spațiul comunitar nu fost loviți de ghinion, ei identificând 93 de persoane căutate de autoritățile române, în urma schimbului de informații prin intermediul biroului SIRENE. Dintre acestea, 27 erau urmărite de Poliția Română în baza unor mandate europene de arestare, 15 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 6 persoane erau semnalate dispărute de oamenii legii. Polițiștii din statele membre au mai descoperit 36 de autoturisme și 10 documente căutate de ofițerii români pentru a fi indisponibilizate sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Autoritățile române sunt conectate la Sistemul de Informații Schengen din octombrie 2010, iar din aprilie 2013, la SIS 2, sistem ce a devenit operațional și în România, la fel ca în celelalte state membre Schengen.

Sistemul informatic SIRENE este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră, respectiv SIS, un element determinant pentru procesul de aderare a României la spaţiul Schengen.

Citește și: Polițiștii verifică dacă infractorii își respectă obligațiile

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1277 secunde