Persoanele care vin din 17 state europene nu vor mai sta în carantină sau izolare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Persoanele care vin din 17 state europene nu vor mai sta în carantină sau izolare

Lista statelor
Social 14 Iunie 2020 / 09:07 1522 accesări

Sâmbătă a avut loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru aprobarea listei cu statele din care cetăţenii care sosesc în România nu vor fi obligaţi să intre în izolare.

Persoanele asimptomatice care vin în România din Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria nu vor mai fi nevoite să stea în carantină sau izolare.

În baza propunerii Institutului Naţional de Sănătate Publică, se aprobă, începând cu data de 15.06.2020 ora 00:00, eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuinţă/locaţia declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparţinătorii, după caz, pentru persoanele asimptomatice care vin în România din statele menţionate mai sus.

Zborurile către şi dinspre ţările care fac obiectul excepţiei prevăzute la art. 1, se vor relua în condiţiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, cu modificările şi completările ulterioare.

Lista cu ţările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni, până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi ţări.

Lista actualizată va intra în vigoare la 24 ore de la momentul aprobării acesteia de către CNSU.

Lista cu ţările care fac obiectul prevederilor se publică de Institutul Naţional de Sănătate Publică pe www.insp.gov.ro.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1491 secunde