Persoanele cu handicap din Constanța vor primi alimente de la UE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Din 25 iulie

Persoanele cu handicap din Constanța vor primi alimente de la UE

Administrație 20 Iulie 2016 / 15:11 1682 accesări

Persoanele cu dizabilități pot să-și ridice alimentele de la UE în perioada 25 iulie - 5 august

Persoanele cu dizabilități pot să-și ridice alimentele de la UE în perioada 25 iulie - 5 august

Fiecare beneficiar va primi două pachete al căror conținut este identic

Fiecare beneficiar va primi două pachete al căror conținut este identic

După șase luni de așteptare, de luni, 25 iulie, începe distribuția pachetelor pentru persoanele cu dizabilități. Primăria Constanța a stabilit deja două centre din care vor putea fi ridicate ajutoarele europene și un program de distribuție. Pachetele pot fi ridicate în fiecare zi lucrătoare (de luni până vineri), între orele 6.00 și 12.00. Primăria spune că ajutoarele alimentare se ridică personal de către beneficiar, în baza actului de identitate valabil.

Vești bune pentru persoanele cu handicap care așteptau de luni bune să primească ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană. Începând din 25 iulie și până în 5 august, Primăria Constanța va distribui pachetele care sunt acordate prin intermediul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, derulat de UE. Persoanele cu handicap al căror nume de familie începe cu una dintre literele cuprinse în intervalul A - L din alfabet pot ridica ajutoarele de la Clubul pentru persoane cu handicap situat în Piața Agroalimentară Tomis III, iar persoanele cu handicap al căror începe cu una dintre literele cuprinse în intervalul M - Z din alfabet trebuie să meargă să își ridice pachetele de la Clubul pentru pensionari situat pe str. Cișmelei nr. 16. Pe de altă parte, la Clubul pentru pensionari situat pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 4, se pot prezenta pensionarii cu pensii mai mici de 450 lei/lună, inclusiv, care nu au ridicat cutiile cu alimente în perioada 11 iulie - 22 iulie, indiferent de litera cu care începe numele de familie, beneficiarii de venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010, șomerii care beneficiază de indemnizaţie în cuantum lunar de până la 450 lei, inclusiv, șomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă ce nu beneficiază de indemnizaţie, în condiţiile Legii nr. 76/2002, și persoanele fără venituri sau cele care câștigă până în 450 lei/lună şi nu se încadrează în niciuna dintre categoriile prevăzute mai sus. Pachetele pot fi ridicate în fiecare zi lucrătoare (de luni până vineri), între orele 6.00 și 12.00. Primăria spune că ajutoarele alimentare se ridică personal de către beneficiar, în baza actului de identitate valabil.

CE CONȚIN PACHETELE

Beneficiarii care vor merge să-și ridice ajutoarele vor primi câte două cutii al căror conținut este identic. În fiecare oamenii vor găsi câte un kilogram de făină, două kilograme de mălai, 400 de grame de paste făinoase, doi litri de ulei, un kilogram de zahăr, 300 de grame de carne de vită, 200 de grame de pate de ficat de porc, 400 de grame de pastă de tomate, un kilogram de orez și 500 de grame de fasole boabe. Pentru lămuriri suplimentare, constănțenii pot suna zilnic, între orele 8.00 și 16.00, la numărul de telefon 0341/448.530.

PROGRAM BLOCAT DE LICITAȚII CONTESTATE

Aceste pachete europene, aferente anului 2015, trebuiau să fie date încă de la începutul lui 2016. Însă, din cauza procedurilor de achiziție care s-au desfășurat greoi, distribuția începe cu o întârziere de șase luni. La începutul lui februarie, subprefectul Mustafa Levent Accoium ne declara că nu fuseseră finalizate licitațiile pentru desemnarea furnizorilor de alimente, așa că nu fusese stabilit nici măcar un calendar privind alocarea pachetelor europene. Două luni mai târziu, același subprefect spunea că procedurile de achiziție fuseseră contestate, lucru ce a dus la blocarea programului prin care se acordă alimente de la UE. Din fericire, plângerile au fost soluționate, așa că alimentele au fost distribuite de către Prefectura Constanța către administrațiile locale cu o întârziere de șase luni.



12