Peru a legalizat canabisul pentru uz terapeutic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Peru a legalizat canabisul pentru uz terapeutic
Externe 17 Noiembrie 2017 / 10:30 478 accesări 0 comentarii

După Mexic, Columbia, Chile și Argentina, Peru a devenit joi ultimul stat din America de Sud care legalizează canabisul pentru uz terapeutic, informează AFP. "Peru întoarce mai multe pagini, se îndreaptă spre modernitate, iar acest text este o pagină importantă deoarece pune capăt prejudecăților și miturilor", a declarat joi președintele de centru-dreapta Pedro Pablo Kuczynski, ales în iulie 2016, cu promisiunea de a "moderniza" această țară andină. Dezbateri lungi au precedat promulgarea acestei legi. Promotorii acestui proiect legislativ au făcut întotdeauna clar că nu este vorba de consumul de canabis ca atare, ci doar de extragerea componentelor sale medicinale pentru a fi utilizate în contextul tratamentelor analgezice. Utilizatorii trebuie să fie înregistrați într-un registru oficial după ce primesc undă verde de la medic. Proiectul de lege a fost propus de către guvern în februarie, la solicitarea unui grup de mame ale căror copii au fost victime ale unor boli grave (cancer, epilepsie) și pentru care niciun medicament existent nu putea ameliora durerea.

Acestea au creat ele însele un ulei pe bază de marijuana, însă s-au confruntat cu probleme legale, deoarece consumul de canabis era interzis în Peru.

Țara este al doilea producător mondial de frunze de coca, baza cocainei, însă încearcă, în același timp, să combată traficul de droguri.

Uruguay este țara care a mers cel mai departe în ceea ce privește canabisul: în decembrie 2013, aceasta a devenit prima țară din lume care a legalizat producția, distribuția și consumul de canabis. Începând cu luna iulie, marijuana în scopuri recreative este vândută în farmacii.

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1319 secunde