Pescador turcesc oprit din braconat cu focuri de armă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pescador turcesc oprit din braconat cu focuri de armă

Eveniment 05 Aprilie 2017 / 14:32 3335 accesări

O ambarcațiune suspectă care se avântase să braconeze în apele teritoriale ale României a fost detectată luni seară, la 64 de mile marine de Constanța, de către una din navele de patrulare ale Grupului de Nave Constanţa. Ambarcaţiunea a fost identificată în timpul operațiunii de interceptare ca fiind un pescador sub pavilion Turcia, inscripţionat „CAN HAN”. Persoanele aflate la bordul ambarcațiunii suspecte nu s-au supus somaţiilor verbale, pentru a permite operaţiunea de abordaj, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au fost nevoițI să execute focuri de avertisment cu armamentul de la bordul navei.

Nici focurile de armă nu i-au impresionat pe braconieri, care au insistat să scape, manevrele lor disperate încheindu-se cu ciocnirea pescadorului cu nava Poliției de Frontieră, din care au rezultat daune minore.

Urmărirea declanșată în jurul orei 21.00 s-a încheiat după aprox. două ore, când pescadorul a fost oprit, dar, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, polițiștii de frontieră nu au putut efectua un control la bordul navei capturate, care a fost remorcată pentru verificări în Portul Constanța. Odată ajuns la cheu, pescadorul a fost verificat în amănunt de polițiști, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în colaborare cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit și Acvacultură și ai Căpităniei Constanţa. În prezent, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit”, „producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, „pescuit ilegal și pescuit neraportat al calcanului” şi „distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia”.



12