Pescador turcesc surprins la braconat și urmărit cu focuri de armă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Urmărire ca-n filme în Marea Neagră

Pescador turcesc surprins la braconat și urmărit cu focuri de armă

Eveniment 11 Aprilie 2018 / 15:40 1956 accesări

Turci prinși la braconat în Marea Neagră! Poliția de frontieră a fost forțată să utilizeze armamentul pentru a întoarce din drum pescadorul prins pe picior greșit. Astfel, în data de 11.04.2018, în jurul orei 07.00, în baza unei informaţii a lucrătorilor SCOMAR (Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului de la Marea Neagră), nava MAI 1104 din cadrul Grupului de Nave Constanţa, aflată în misiune de supraveghere şi patrulare pe Marea Neagră, a identificat, la aproximativ 50 de mile marine est de localitatea Constanţa, o ambarcaţiune suspectă că desfăşoară activităţi de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României. Ambarcaţiunea a fost identificată ca fiind un pescador, sub pavilion Turcia.

În urma somaţiilor poliţiştilor de frontieră pentru a permite operaţiunea de abordaj şi control conform procedurilor legale, pescadorul şi-a mărit viteza de deplasare, încercând să se îndepărteze de nava autorităţilor române. „Nava Poliţiei de Frontieră a pornit în urmărirea navei suspecte, folosindu-se mijloacele legale de stabilire a legăturii cu pescadorul turcesc: luminoase, acustice şi semnale radio, urmate de somaţii conform legii, însă membrii de echipaj au refuzat în continuare să se conformeze. Echipajul poliției de frontieră a folosit gradual armamentul de la bordul navei P.F.R., în conformitate cu prevederile legale în vigoare, excutându-se serii de focuri de avertisment“, a transmis Garda de Coastă.

Totodată, în conformitate cu prevederile Memorandumului Forumului de Cooperare la Marea Neagră, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au informat autorităţile de frontieră din R. Bulgaria şi R. Turcia despre activitatea în curs. În continuare, se desfășoară misiuni specifice în vederea documentării întregii activități a pescadorului turcesc.

A SCĂPAT DE URMĂRITORI

Nava Poliţiei de Frontieră a continuat urmărirea ambarcațiunii suspecte, identificată azi dimineață, cu ajutorul sistemului SCOMAR, la aproximativ 50 mile marine Est faţă de Constanţa, până ce aceasta a ieșit din Zona Economică Exclusivă a României.

Din cauza manevrelor bruște de schimbare a cursului de deplasare a pescadorului, nu s-au putut efectua, în siguranță, procedurile de abordaj.

De asemenea, ca urmare a faptului că membrii echipajului se poziționau în dreptul motoarelor, a fost imposibilă deschiderea focului în plin asupra sistemului de propulsie al navei, fără a pune în pericol viețile omenești.

În jurul orei 14:00, pescadorul a ieșit din Zona Economică Exclusivă a României.12
Pagina a fost generata in 0.2858 secunde