Pescuit nesportiv la ”apă caldă”, la Cernavodă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pescuit nesportiv la ”apă caldă”, la Cernavodă!

Eveniment 06 Martie 2018 / 10:58 13776 accesări

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa - Detaşamentul 8 Cernavodă a depistat aseară în zona canalului de deversare a apei reziduale de la C.N.E. Cernavodă, trei bărbaţi care pescuiau prin metode interzise de lege.

La vederea oamenilor legii, cei trei au devenit agitaţi încercând să părăsească zona.

Fiind întrebaţi cu privire la modul în care desfăşurau activităţile de pescuit, făptuitorii cu vârste cuprinse între 32 ani şi 49 ani, toţi având domiciliul în Cernavodă, le-au relatat jandarmilor că pescuiau cu unelte tip “halău”, deşi cunoşteau că legea interzice această metodă.

Deoarece fapta „pescarilor amatori” este prevăzută şi sancţionată de O.U.G. nr. 23 /2008 privind pescuitul şi acvacultura, (constituie infracţiune producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial), jandarmii au întocmit procesul-verbal de sesizare, pe care l-au înaintat lucrătorilor Poliţiei Transporturi Navale Cernavodă în vederea continuării cercetărilor, uneltele de pescuit fiind ridicate în vederea confiscării.12
Pagina a fost generata in 0.1789 secunde