Pessotto a încercat să se sinucidă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ancheta din fotbalul italian începe să facă victime

Pessotto a încercat să se sinucidă!

Sport 28 Iunie 2006 / 00:00 1383 accesări

Fostul jucător al lui Juventus şi al naţionalei Italiei, Gianluca Pessotto, a vrut ieri dimineaţă să-şi ia viaţa, aruncîndu-se pe fereastra de la sediul clubului torinez! Retras din activitatea de jucător în urmă cu cîteva luni, fostul fotbalist fusese numit la sfîrşitul lui mai în funcţia de manager al grupării torineze, în locul conducătorilor implicaţi în celebra afacere de corupere a arbitrilor. Pessotto a fost transportat la spital, unde medicii au constatat că suferă de multiple fracturi, inclusiv a bazinului, însă viaţa lui nu este pusă în pericol. "Nu am nici o idee despre ce s-ar fi putut întîmpla, sînt total bulversat de această veste", a declarat directorul de marketing de la Juventus, Romy Gai, sosit imediat la sediul lui Juventus.

Din primele cercetări, se pare că Pessotto (36 de ani) a sărit de pe terasa aflată la ultimul etaj al imobilului din strada Galileo Ferraris, de la circa 15 metri înălţime. Impactul său cu solul a fost atenuat de două maşini parcate lîngă clădire, o Alfa 147 şi o Lancia Phedra. Ipoteza sinuciderii este foarte plauzibilă, mai ales că fostul fotbalist a fost găsit cu nişte mătănii în mînă. Vestea a ajuns în cantonamentul Italiei din Germania exact în timpul unei conferinţe de presă, la care participa şi juventinul Fabio Cannavaro. Căpitanul squadrei azzurra, fost coleg de cameră la naţională cu Pessotto, şi-a cerut scuze jurnaliştilor şi a părăsit camera, spunînd că nu se mai simte în stare să răspundă la întrebări. Ofiţerul de presă al naţionalei Italiei a declarat că Pessotto a vizionat din tribună meciul cu Cehia de joia trecută, surîzător şi aparent liniştit.

Gianluca Pessotto s-a născut pe 11 august 1970, şi a debutat ca senior la AC Milan, în 1987, după care a mai jucat la Varese, Massese, Bologna, Verona şi Torino înainte de a evolua pentru Juventus din 1995 pînă în 2006. A fost perioada de glorie a carierei sale, reuşind să cîştige cu "Bătrîna Doamnă" şase titluri de campion al Italiei, Cupa Italiei. trei Supercupe ale Italiei, dar şi Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Cupa Intercontinentală (toate în 1996). Are 22 de selecţii la naţională, cu care a participat la turneul final de Campionat Mondial din 1998 şi a jucat finala Campionatului European din 2000, pierdută în faţa Franţei.12