Pesta porcină africană confirmată la șapte mistreți, în trei zone de vânătoare din județul Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pesta porcină africană confirmată la șapte mistreți, în trei zone de vânătoare din județul Constanța

Sănătate 19 Februarie 2019 / 07:56 541 accesări

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Constanţa, pesta porcină a fost confirmată la patru mistreţi de la fondul de vânătoare 49 Dumbrăveni, la doi mistreţi de la fondul de vânătoare 2 Carvăn şi la un mistreţ de la fondul de vânătoare numărul 12 Cochirleni.

Mistreţi au fost găsiţi morţi săptămâna trecută, iar analizele efectuate au arătat că sufereau de pestă porcină africană.

În urma acestor cazuri, autorităţile au decis mai multe măsuri, printre care prinderea integrală a mistreţilor din zonă, prin metode de vânătoare, cu personal silvic, vânători autorizaţi şi personal abilitat, dar şi examinarea de către medicii veterinari abilitaţi a mistreţilor sacrificaţi sau găsiţi morţi şi recoltarea de probe.

De asemenea, cetăţenii din zonă vor fi informaţi asupra măsurilor de siguranţă care se impun în perioada următoare, cum ar fi restricţionarea prezenţei persoanelor neautorizate şi a animalelor domestice în pădurile din zonă, ţinerea porcilor din exploataţii/gospodarii, de către proprietarii animalelor, în adăposturile lor sau locuri unde pot fi izolaţi de porcii mistreţi.

Până în prezent, în judeţul Constanţa au fost confirmate 91 de focare de peste porcină africană în gospodăriile populaţiei şi 12 cazuri la mistreţi.12
Pagina a fost generata in 0.1577 secunde