Peste 100 de pompieri au intervenit, în ultimele 24 de ore, în zonele afectate de vremea rea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Peste 100 de pompieri au intervenit, în ultimele 24 de ore, în zonele afectate de vremea rea
Eveniment 08 Iunie 2017 / 11:00 332 accesări 0 comentarii

Peste 100 de pompieri cu 60 de mijloace tehnice au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteorologice periculoase. "La nivel național, au fost emise 52 atenționări/ avertizări hidro-meteorologice care vizau ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării. În cursul zilei de ieri și în timpul nopții, pompierii militari au acționat pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate, fără a exista situații care să pună în pericol viața comunităților și bunurile acestora", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, transmis joi AGERPRES. La nivel național au fost înregistrate efecte ale vremii rele în zece județe — Bacău, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Neamț, Prahova, Sălaj, Timiș.

Cu eforturi susținute, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din cinci locuințe, 92 beciuri și 93 curți inundate, precum și pentru decolmatarea podețelor.

Cele mai semnificative efecte ale ploilor au avut loc în județul Cluj, localitățile Gilău, Morlaca și Curtea Veche, unde peste 80 de beciuri au fost inundate. În județul Timiș, salvatorii au intervenit pentru evacuarea apei din o locuință, 15 subsoluri și patru curți, precizează IGSU. La nivel național nu mai sunt în desfășurare intervenții pentru înlăturarea efectelor negative. În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, au fost semnalate defecțiuni în județele Dolj, Mehedinți și Vâlcea, însă la fața locului se află echipe tehnice care lucrează pentru remedierea situației în cel mai scurt timp. "Având în vedere faptul că informările de vremea rea vizează și perioada următoare, unitățile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai sPagina a fost generata in 0.3636 secunde