Peste 14 tone de deşeuri depistate în Portul Constanța vor fi returna in tara de expeditie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Peste 14 tone de deşeuri depistate în Portul Constanța vor fi returna in tara de expeditie

Eveniment 11 Mai 2022 / 17:21 478 accesări

Astazi, 11 mai 2022 s-a finalizat controlul pentru importul de marfuri second-hand dintr-un container sosit din SUA in Portul Constanta, fiind vorba despre 14.592 kg articole textile uzate (imbracaminte si incaltaminte), mobilier uzat, mancare procesata si echipamente electrice si electronice uzate (computere si proiectoare).

La controlul fizic al marfurilor au participat reprezentanti ai BVF Constanta, ANPC, Garzii de Coasta si ai Garzii Nationale de Mediu, constatandu-se neconcordante intre starea de fapt a marfurilor si documentele prezentate. Articolele de imbracaminte si incaltaminte aflate in container nu erau sortate pe categorii, erau patate sau murdare. Pentru importul echipamentelor electrice si electronice uzate nu s-au prezentat documente care sa ateste functionarea acestora.

Urmare a concluziilor reprezentantilor ANPC, respectiv „marfurile second-hand nu pot fi puse pe piata din Romania”, comisarii de la Garda Nationala de Mediu Constanta au dispus interzicerea efectuarii importului pentru marfurile second-hand din container, acestea fiind considerate deseuri.

Pe cale de consecinta, continutul containerului va fi returnat in tara de provenienta, masura ce va fi pusa in aplicare de organele vamale.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1333 secunde