Peste 16.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în cutremurele din Turcia şi Siria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Peste 16.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în cutremurele din Turcia şi Siria

Eveniment 09 Februarie 2023 / 10:42 1000 accesări

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în cutremurele produse luni în Turcia şi Siria a depăşit 16.000, potrivit autorităţilor locale, care au stabilit numărul răniţilor din ambele ţări la peste 68.000, transmite joi EFE, preluat de Agerpres.

Potrivit autorităţii de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Turcia, AFAD, la prima oră a zilei de joi, la patru zile de la cutremurele cu epicentrul în Turcia, bilanţul oficial al deceselor a urcat la 12.873, în timp ce numărul răniţilor depăşeşte 63.000.

Joi dimineaţa, salvatorii au reuşit să scoată în viaţă de sub dărâmături un băiat de 16 ani, însă pe măsură ce trece timpul scad şi speranţele de a se mai găsi supravieţuitori.

Experţi locali apreciază că mii de oameni se află în continuare prinşi sub dărâmăturile clădirilor prăbuşite, cu toate că nu există informaţii privind situaţia în majoritatea localităţilor din cele 10 provincii turce cel mai grav afectate de seisme.

În Siria, numărul oficial total al morţilor este de 3.162 şi al răniţilor de 5.235, iar operaţiunile de salvare continuă în cele cinci provincii ale ţării grav afectate de seisme, însă şansele de a mai găsi supravieţuitori scad vertiginos.

Coordonatorul echipei trimise pentru a sprijini Ankara, colonelul Bogdan Vlăduțoiu, a declarat pentruRadio România Actualități, că nu a mai văzut nicăieri dimensiunea dezastrului din Turcia produsde cutremurul devastator de luni. Salvatorii români care acționează în sudul Turciei, zona orașului Antakya, puternic afectată de seism, întâmpină provocări deosebite, mai ales că există replici ale cutremurului, simțind deseori cum se mișcă pâmântul sub picioare în timpul intervențiilor.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1455 secunde