Peste 20 de copii, transportaţi la spital cu toxiinfecţie alimentară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Peste 20 de copii, transportaţi la spital cu toxiinfecţie alimentară

Sănătate 10 Mai 2016 / 19:56 611 accesări

Conform unor prime informații, 12 copii, cu vârste între doi şi 12 ani din Făgăraş, au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la spitalul municipal din localitate, marţi seara, cu posibilă toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat urdă cumpărată de la un localnic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, cpt. Ciprian Sfreja, cei 12 copii cu vârste între doi şi 12 ani, sunt suspecţi de toxiinfecţie alimentară după ce au consumat urdă cumpărată de la un localnic din cartier.

Ei au fost preluaţi de ambulanţe de la domiciliu după ce au acuzat stări de greaţă şi vărsături şi au fost transportaţi la Spitalul Municipal Făgăraş pentru îngrijiri.

UPDATE:

NUMĂRUL PERSOANELOR CU TOXIINFECŢIE ALIMENTARĂ A AJUNS LA 23

Numărul persoanelor care au suferit toxiinfecţie alimentară, la Făgăraş, marţi seara, după ce au consumat urdă a ajuns la 23, dintre care 21 sunt copii cu vârste între doi şi 12 ani, aceştia fiind transportaţi cu ambulanţe la spitalul din localitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ambulanţei Braşov, Adriana Palaghiea, cei 23 de pacienţi sunt conştienţi, cu simptome digestive şi stabili hemodinamic. Aceştia au fost preluaţi de la mai multe adrese de pe străzile Clorului şi Dulgherului din Făgăraş.

Primele apeluri pe 112 au fost date în jurul orei 19.00, marți seara, când ce mai mulţi copii au acuzat stări de greaţă şi vărsături după ce au mâncat urdă cumpărată de la un localnic din cartier.

Iniţial, la Spitalul Municipal Făgăraş au ajuns 12 copii cu vârste între 2 şi 12 ani, iar ulterior numărul acestora a crescut, în prezent fiind internate 23 de persoane, dintre care doi adulţi.12
Pagina a fost generata in 0.1904 secunde