Peste 23.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor acţiona în minivacanţa 30 noiembrie - 4 decembrie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Peste 23.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor acţiona în minivacanţa 30 noiembrie - 4 decembrie

Eveniment 30 Noiembrie 2022 / 12:13 672 accesări

Peste 23.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi angajaţi de la alte structuri vor fi la datorie, zilnic, între 30 noiembrie şi 4 decembrie, pentru ca minivacanţa prilejuită de Sărbătoarea Sfântului Andrei şi de Ziua Naţională a României să fie petrecută de români în condiţii de siguranţă, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Oamenii legii se vor concentra pe acţiunile de prevenire, dar vor fi pregătiţi să intervină în sprijinul cetăţenilor, în caz de necesitate.

"Folosind aproape 4.000 de autospeciale, în medie, zilnic, aproape 8.200 de poliţişti vor acţiona în teren. Peste 5.100 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, peste 1.500 sunt poliţişti de la rutieră, 564 de la transporturi şi 983 sunt specialişti de la alte structuri", precizează MAI într-un comunicat de presă.

Pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care reprezintă un pericol pe drumurile publice, echipajele rutiere vor acţiona cu aproximativ 300 de aparate radar, dar şi cu dispozitive care semnalează consumul de alcool sau de substanţe interzise la volan.

"Pe principalele artere, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, vor fi folosite elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie, în funcţie de condiţiile atmosferice şi de evoluţia valorilor de trafic înregistrate. Poliţiştii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică în trenuri de călători, în staţii şi triaje de cale ferată, aerogări şi de porturile de la Marea Neagră sau de la Dunăre", arată sursa citată.

IGSU va monitoriza permanent dinamica intervenţiilor înregistrate la nivel naţional, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităţilor.

Peste 4.800 de pompieri sunt pregătiţi să intervină, zilnic, în această minivacanţă, atât pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, cât şi pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite din partea cetăţenilor.

Pompierii pot interveni cu peste 3.700 de mijloace tehnice, dintre care aproape 800 autospeciale de stingere, 131 de maşini de descarcerare, precum şi peste 440 de ambulanţe SMURD, printre care autospeciale pentru transport victime multiple, de prim ajutor şi terapie intensivă mobilă, precum şi ambulanţe pentru transport neonatologic.

Peste 3.000 de jandarmi vor acţiona zilnic pentru ca toate manifestările din spaţiul public să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi fără incidente.

"Jandarmii vor fi prezenţi în principalele zone unde se vor organiza manifestări publice cu participarea unui public numeros, în special în zona bisericilor, în data de 30 noiembrie, când se va sărbători Sfântul Andrei. De asemenea, peste 200 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la Mănăstirea Sfântul Andrei din localitatea Ion Corvin, din judeţul Constanţa, pe timpul pelerinajului de la Peştera Sfântului Andrei", precizează MAI.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1805 secunde