Peste 25 de tone de otravă, confiscate de poliţiști! Vezi unde!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Peste 25 de tone de otravă, confiscate de poliţiști! Vezi unde!

Eveniment 26 Martie 2017 / 15:15 595 accesări

Peste 25 de tone de produse raticide toxice au fost ridicate de poliţiști, în urma unor controale la societăți cu puncte de lucru într-un complex comercial din județul Ilfov, potrivit Poliției Române. Pe 23 martie, polițiștii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sprijiniți de cei de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au verificat punctele de lucru a două societăți, situate într-un complex comercial din județul Ilfov. "În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că administratorii uneia dintre societățile comerciale ar fi efectuat operațiuni de import, din China, fără îndeplinirea prevederilor legale, de produse raticide (otravă pentru rozătoare), în compoziția cărora se află substanța activă ”bromadiolone”, clasificată ca fiind foarte toxică, cu toxicitate acută categoria I, conform Regulamentului European 1272/2008 CLP și 1907/2008 REACH. Pentru aceste produse societatea importatoare nu deținea avize de omologare, documente necesare pentru importul și comercializarea unor astfel de produse. Totodată, s-a mai stabilit că, la punctul de lucru al celeilalte societăți, s-ar fi desfășurat activități de comercializare către publicul larg a aceluiași produs, fără respectarea prevederilor legale", potrivit unui comunicat de presă al Poliției Române, remis duminică presei.

La punctele de lucru și în depozitele închiriate de cele două societăți a fost descoperite și indisponibilizate aproximativ 25 de tone din produs, sub diferite forme de ambalare. Polițiștii au mai stabilit că cele două societăți nu sunt autorizate pentru comercializarea produselor chimice, nu dețin autorizații de mediu, pentru desfășurarea de activități cu impact major asupra mediului și nici autorizații sanitare de funcționare.

În urma verificării documentelor, administratorii societății importatoare ar fi introdus în mod ilicit în România, în total, 28 de tone de produse raticide neomologate. Cercetările sunt continuate de polițiștii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, deţinerea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia produselor ori substanţelor toxice, fără drept.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.7298 secunde