Peste 25.000 de oameni protestează în Piața Victoriei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Peste 25.000 de oameni protestează în Piața Victoriei
Eveniment 03 Noiembrie 2015 / 19:57 520 accesări 1 comentariu

UPDATE 01.05:

Protestul de marți seară din Capitală a luat sfârșit

Protestul care a început marți seară în Piața Universității din Capitală a luat sfârșit, după mai mult de șase ore, în care mii de oameni au mers în marș prin centrul Capitalei, la Guvern, MAI, Parlament și Primăria Sectorului 4, cerând demisia lui Piedone, Oprea și Ponta. Câteva mii și apoi sute de manifestanți au mai rămas în Piața Universității până după miezul nopții, după care au părăsit locul în care a început marșul de marți seară.

UPDATE 00.15:

Zgonea: Îi înțeleg pe oamenii care au ieșit în stradă, le înțeleg furia

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, spune că înţelege furia oamenilor care au ieșit marţi seară în stradă, el menţionând că este nevoie să se afle adevărul și toți cei care se fac vinovați de tragedia petrecută vineri să plătească, indiferent ce funcții sau responsabilități au.

Peste 10.000 de oameni demonstrează în fața Guvernului, împotriva corupției, în urma tragediei din clubul Colectiv, și cer demisiile primarului Cristian Popescu Piedone, ministrului Gabriel Oprea și premirului Victor Ponta.

UPDATE 23.50:

Manifestanții din Capitală au ajuns la Piața Universității

Manifestanții din Capitală, al căror număr a scăzut la aproximativ 7.000, au ajuns la Piața Universității, la ora transmiterii acestei știri, unde cântă ”Deșteaptă-te, române”

În jurul orei 23.50, la aproape șase ore de la debutul manifestației, bucureștenii care cer în stradă demisia primarului Piedone, a premierului Victor Ponta și a ministrului Gabriel Oprea au ajuns la Piața Universității.

UPDATE 23.00:

Protestatarii pleacă de la Primăria Sectorului 4 spre Clubul Colectiv

Bucureștenii care cer în stradă demisia primarului Cristian Popescu Piedone, a premierului Victor Ponta și a ministrului Gabriel Oprea, au început să plece de la Primăria Sectorului 4, spre Clubul Colectiv, numărul protestatarilor fiind de aproximativ25.000, conform unei estimări a Jandarmeriei.

UPDATE 21.30:

Peste 100 de jandarmi mobilizați deja în fața MAI

Peste 100 de jandarmi se află deja în fața Ministerului Afacerilor Interne, spre care se îndreaptă peste 15.000 de manifestanți, care au protestat în fața Guvernului, cerând demisia primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a premierului Ponta și a vicepremierului Oprea.

Jandarmii au montat garduri în apropierea instituției.

În fața MAI București manifestanții vor ține un moment de reculegere.

19.57:

În piață sunt oameni de toate vârstele, majoritatea tineri, dar și trecuți de 50 de ani, incluzând femei cu bebeluși în brațe și familii întregi. Oamenii strigă "Rușine să vă fie", "Demisia", "Piedone nu uita, a venit și vremea ta", "Jos Oprea", "Jos Ponta", "Piedone asasin, Oprea asasin", "Toate partidele politice, aceeaşi mizerie", "Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă", "Ultima soluție, înc-o revoluție".Ei au venit cu steaguri naționale, poze cu tinerii decedaţi în incendiu și cu pancarte pe care scrie "Corupția ucide", "Corupția, indiferența și lăcomia ucid toată România", "Politicieni, toți sunteți vinovați de masacrarea României".În fața Guvernului, manifestanții au fost întâmpinați de zeci de jandarmi, care le-au oprit înaintarea spre clădire.

Majoritatea sunt tineri și spun că au venit în piață pentru a manifesta împotriva indiferenței și corupției din rândul autorităților, care duc la tragedii.

Taguri articol
Loading...

1 comentariu

m 21:16:16 / 03 Noiembrie 2015
mm

Constanteni!Iesiti in strada.Nu se aude.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2185 secunde