Peste 27.000 de candidaţi înscriși la examenul de titularizare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
TITULARIZARE 2019 Peste 27.000 de candidaţi înscriși la examenul de titularizare Cum se va face repartizarea pe posturi
Educație 17 Iulie 2019 / 10:53 1528 accesări 0 comentarii

Titularizare 2019. Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă că 27.724 de candidaţi s-au înscris pentru proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/ catedrelor vacante/ rezervate în învăţământul preuniversitar. Proba are loc miercuri, începând cu ora 10:00, în 85 de centre de examen.

Reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale au anunțat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că 27.724 de candidaţi s-au înscris în 2019 pentru susţinerea examenului de titularizare. Dintre aceştia, 4.740 de candidaţi provin din promoţia 2019.

În ceea ce priveşte posturile didactice /catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, sunt disponibile 4.319 de posturi. Dintre acestea, 3.091 sunt posturi didactice/ catedre vacante în mediul urban şi 1.228, în mediul rural.

Potrivit datelor furnizate de MEN, pentru susţinerea probei scrise, candidaţii trebuie să fie prezenţi în sala de concurs cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la ora 9.00, înainte de comunicarea subiectelor. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce poate fi depăşit cu una, două ore doar de candidaţii cu cerinţe speciale.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 154 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul National de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Rezultate titularizare 2019

Afişarea primelor rezultate la proba scrisă se va face pe 23 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ulhttp://titularizare.edu.ro.

Contestaţiile se pot depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 23 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 24 iulie, până la ora 15:00.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site în data de 30 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizare posturi titularizare 2019

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 31 iulie.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Naţionale, în data de 1 august va avea loc repartizarea posturile didactice de predare vacante, în ordinea descrescătoare a mediilor, a două categorii de cadre didactice: cadre didactice titulare în învăţământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obţinut minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular, respectiv cadre didactice debutante, care au ocupat posturi didactice/ catedre vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată prin concurs în ultimii 6 ani şi care au promovat examenul naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2019.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2075 secunde