Peste 30.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral de 1 Mai

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Peste 30.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral de 1 Mai

Turism 16 Aprilie 2022 / 09:49 3864 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Câteva sute de turişti sunt aşteptaţi pe litoral săptămâna viitoare, de Paşte, în timp ce de 1 Mai numărul acestora va fi de peste 30.000, estimează operatorii din turism.

"Dacă vremea este frumoasă, sigur mereu avem şi turişti care aleg să vină pe litoral, mai ales că ceremonia noastră de Paşte - lumina care vine de la malul mării este o ceremonie mai specială faţă de restul ţării.

De cealaltă parte însă, se situează vânzările pentru 1 Mai, atunci când întotdeauna ne luăm, să zicem aşa, revanşa, în sensul că 1 Mai este de fapt primul moment în care avem primele serii consistente de turişti. Este adevărat, vorbim de turişti tineri, turişti foarte tineri, dar şi de familii mature cu copii mai ales dacă vremea este frumoasă",a declarat preşedintele onorific al asociaţiei patronale RESTO Constanţa, Corina Martin.

De 1 Mai, majoritatea turiştilor care vin pe litoral aleg staţiunile Mamaia, Vama Veche şi Costineşti.

"În general, 1 Mai se vinde mai târziu, nu este un produs care să se vândă prin programul 'Înscrieri timpurii' aşa cum se vând vacanţele verii, prin acest program fiind căutate şi cumpărate vacanţele din iulie, august, acolo unde ştim bine că avem cele mai mari tarife, deci şi discounturile sunt atractive. Per total, cred că vom avea din nou peste 30.000 de turişti pe litoral de 1 Mai, în continuare, bineînţeles, Mamaia şi Mamaia Nord, dar şi Vama Veche şi Costineşti, pentru că la Costineşti va fi un festival de muzică tânără", aadăugatCorina Martin.

Tarifele vacanţelor pe litoral au crescut cu cel puţin 15%.

Pentru litoral, undeva spre 15% cel puţin ar fi o creştere, evident că ea este mai mică sau mai mare în funcţie de perioada din vară. Atunci când ai cerere foarte mare, de exemplu în august, creşterea este chiar puţin mai mare pentru că este normal, este mecanismul cerere-ofertă care stabileşte de fapt, până la urmă, cu cât se poate mări sau micşora tariful unei vacanţe, a mai spusCorina Martin.12
Pagina a fost generata in 0.1448 secunde