Peste 4.000 de tomitani au văzut „SinCronic“ la Cazino

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Peste 4.000 de tomitani au văzut „SinCronic“ la Cazino
Cultură 23 Octombrie 2016 / 17:16 1304 accesări 0 comentarii

O expoziție-experiment, „SinCronic” 2016, deschisă timp de trei zile, între 21 și 23 octombrie, într-un spațiu neconvențional ferecat în restul anului, Cazinoul din Constanța, a scos Tomisul din starea de letargie culturală.

Dacă în primele două zile organizatorii au estimat că peste 2.000 de vizitatori au trecut pragul Cazinoului constănțean pentru a se... sincroniza cu tendințele artei contemporane, duminică numărul tomitanilor interesați de eveniment l-a concurat pe cel de vineri și sâmbătă la un loc, organizatorii neavând niciun moment de respiro.

„SinCronic” a fost gândită ca o expoziție de artă contemporană care să fie descoperită treptat, motiv pentru care inițiatorii proiectului au conceput un traseu, care nu a putut fi totuși impus deoarece arta nu suportă constrângeri. Pe etichetele lucrărilor nu au fost trecute numele autorilor, însă privitorii au putut să le asculte povestea la căștile conectate la mp3 playere, pentru ca apoi, pe drumul de întoarcere, ieșind din spațiul expozițional, să vadă proiecțiile video menite să le dezvăluie identitatea creatorilor și atmosfera din laboratorul de lucru, desfășurat în vară, între 7 și 21 august, în atelierele Fabricii Keramikon din Constanța.

Expoziția, în care vedete au fost creațiile din ceramică, plămădite din pământ, nisipuri și feldspați din dealurile Dobrogei, a propus publicului teme de meditație profunde, cu mai multe niveluri de interpretare, precum: mitul biblic al „pomului cunoașterii Binelui și Răului”, zborul, atracția... magnetică, cuplul, orașul, corpul uman, marea și oamenii ei, pendulând între abstract și figurativ.

Echipa care a făcut posibil proiectul „SinCronic” a fost formată din: Gheorghe Fărcașiu, Georgiana Cozma, Lucian Țăran, Oana Florică, Liliana Marin, Elena Ilash, Iulian Vîrtopeanu, Simona Antoniu, Vasile Filip, Iliya Yancov, Matei Dumitrescu (artiști); Goran Mihailov, Radu Tancău, Andrei Stoian, Marian-Mina Mihai, Radu Fulga, Marian Adochiței, Ioana Bodale (multimedia); Andrei Dinescu (compoziție originală), Eduard Constantin (graphic design) și Igor Mocanu (curator).

Evenimentul, co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, a fost organizat de Asociaţia UMA ED România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, Uniunea Artiștilor Plastici (UAP) din România, UAP, filiala Constanța, Universitatea „Ovidius” din Constanța, UAP, filiala Deva, Art Safari, Art Time și Bogos Film.

Citește și:

„SinCronic“ la Cazino sau cum să intri într-o poveste

Cazinoul se redeschide pentru trei zile

Artă contemporană la Cazinoul din Constanţa: Sincronic 2016

„Oamenii Timpului“ au redeschis Cazinoul din Constanța

Cazinoul din Constanţa se (re)deschide joi!

Cazinoul se redeschide pentru o zi!

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2219 secunde