Peste 600 de sportivi se întrec la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Peste 600 de sportivi se întrec la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă

Sport 23 Septembrie 2021 / 15:38 652 accesări
Foto: Primăria Constanţa

Foto: Primăria Constanţa

Peste 600 de sportivi se întrec, în aceste zile, la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă, care are loc pe Plaja Neversea.

''Beach Wrestling World Championships 2021 promite 4 zile pline de adrenalină pe Plaja Neversea. Intrarea este liberă pentru toţi cei care vor dori să încurajeze componenţii loturilor naţionale ale României, în cursa lor pentru medalii'', precizează Primăria Constanţa.


Evenimentul este organizat de Federaţia Română de Lupte, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa.

Competiţia reuneşte peste 600 de sportivi şi oficiali din peste 50 de ţări.

Joi, se desfăşoară probele pentru categoria cadeţi. Vineri, vor intra în lupta pentru medalii sportivii de la categoria juniori. Spectacolul pe nisip va continua sâmbătă cu probele pe echipe, iar duminică vor avea loc probele eliminatorii şi finale, informează organizatorii.

Cu această ocazie, vor fi organizate o mulţime de evenimente cultural-artistice care evidenţiază valorile locale dobrogene şi naţionale. Programul va conţine şi meciuri demonstrative de lupte tradiţionale tătăreşti - Kureş.

Potrivit organizatorilor, luptele pe plajă au cunoscut o ascensiune rapidă pe plan mondial, astfel încât această disciplină va deveni olimpică, începând cu Jocurile Olimpice 2028.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1587 secunde