Peste 650 de suflete nevinovate au fost salvate de constănțeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Peste 650 de suflete nevinovate au fost salvate de constănțeni
Administrație 06 Septembrie 2019 / 17:06 1680 accesări 5 comentarii

Vești bune pentru iubitorii de animale! 657 de câini comunitari și-au găsit un cămin datorită campaniei lansate de Primăria Municipiului Constanța, „Adoptă un cățel!”. Constănțenii au ales să le ofere o nouă șansă la viață cățeilor aflați la adăpostul situat pe strada Vârful cu Dor, nr. 5. Potrivit datelor furnizate de Serviciul Gestionare Animale Abandonate, alți 26 de câini au fost revendicați de proprietari iar în acest moment se află în lucru 32 de cereri de adopție.

Reprezentanții Primăriei reamintesc că adopţia câinilor se face gratuit și poate fi realizată după ce a expirat termenul de 7 zile lucrătoare în care patrupedele ar fi putut fi revendicate de proprietari. Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării. Câinii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce aceştia au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. Animalele adoptate vor fi sterilizate, excepţie făcând cele cu regim special, astfel cum sunt definite în normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 155/2001, completată și modificată.

Adopţia patrupedelor din adăpost se face cu respectarea cumulativă a următoarelor condiţii: a) prezentarea unui act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor; b) dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor; c) acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini; d) înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân. Se interzice abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi în condiţiile OUG nr. 155/2001 completată şi modificată de Legea nr. 258/2013 şi a normelor metodologice de aplicare a acestora.

Serviciul Gestionare Animale Abandonate poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045213. Cei interesați pot vizita Adăpostul Public pentru Animale Abandonate: - luni, marți, miercuri și vineri, între orele 10:00 - 14:00; joi, în intervalul orar: 09:30 - 17:30.

Loading...

5 comentarii

CT 19:52:51 / 06 Septembrie 2019
idioti...

cu toata politetea, sunteti idioti cu asemenea articole! scapati orasul de haitele de caini, din parcuri, din cartiere, sunteti chiori , nu ii vedeti? ce oras turistic promovati? ce ziar local sunteti ??? chiar v ati tampit toti? prima regula este ca alesii locali in frunte cu primarul, se ocupa de locuitorii orasului, adica de noi, oamenii, nu de maidanezi ! asa zisii politisti locali, cati nesimtiti cu animale fara botnita ce se plimba prin parcul tabariei, de exemplu, au amendat? nici picior de ei nu este in zona, ii platim degeaba!!!

ady 08:00:59 / 07 Septembrie 2019
tactica veche dar merge inca

Si daca peste o saptamina ii gasim iar pe strazi ,tactica ong-urilor care traiesc din donatii asta este cit mai multi ciini vagabonzi pe strazi,urmareste cineva adoptiile (certificate,cipuri etc)

Lair 11:35:54 / 07 Septembrie 2019
Vrajeli

Din astia 650, cel putin 600 se intorc pe strazi. Serviciul de ecarisaj s-a reinfiintat de vreo 5-6 luni, dar eu nu am observat o reducere a numărului de câini. Aceleasi haite, in exact aceleasi locuri. Halal oras.

Dan 12:54:51 / 07 Septembrie 2019
Pentru CT

Sufletele acestor animale sunt mult mai pure decat ale oamenilor, o specie care a distrus aceasta planeta si care nu este decat un virus ucigator...

Maria 09:30:01 / 08 Septembrie 2019
primarie fara primar

platim taxe si impozite DEGEABA ! nu avem trotuare, parcuri, verdeata.... avem haite de caini in tot orasul, de tie frica sa lasi copilul pe strada singur, avem biserici mai multe decat scoli si gradinite !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2297 secunde