Peste 8 mii de amenzi în valoare de 3,2 milioane de lei aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Peste 8 mii de amenzi în valoare de 3,2 milioane de lei aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore

Eveniment 01 Iunie 2024 / 19:51 614 accesări

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.800 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 8.300 de fapte contravenționale.

La data de 31 mai, polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 463 de acțiuni și au intervenit la 2.868 de evenimente, dintre care 2.302 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 24 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 51 de măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 8.304 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.219.665 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 98 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 612 conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

Față de 231 de șoferi, a fost luată măsura reținerii permisului de conducere, pentru viteză, 62 pentru conducere sub influența alcoolului și 7 pentru conducere sub influența drogurilor sau a substanțelor interzise.

De asemenea, au fost oprite din a circula 331 de autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

--------
Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, peste 3.700 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate 406 filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 6.976 de autovehicule și legitimate 10.741 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 3.373 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 171 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 24 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 276 de permise de conducere, dintre care 41 pentru alcool și 111 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 178 de certificate de înmatriculare.
Ştiri recomandate

12