Peste 83% dintre elevi au luat peste 5 la Evaluarea Națională

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Peste 83% dintre elevi au luat peste 5 la Evaluarea Națională

Educație 23 Iunie 2022 / 13:44 590 accesări

Peste 83% dintre elevi au luat peste 5 la Evaluarea Națională iar „la matematică avem 77.5 % medii peste cinci, mai exact 115.126 de elevi”, a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit analize rezultatelor, în 9 județe nu au fost medii de 10. Sunt cu 5 județe mai mult față de anul trecut, iar în 4 județe, Călărași, Covasna, Harghita, Sălaj, nici anul trecut, în 2021 nu s-au înregistrat medii de 10.

La Evaluarea Națională 2022 au fost însă și județe unde situația s-a îmbunătățit față de anul trecut, când nu era înregistrată nici o medie de 10. Astfel în Bistrița Năsăud și Ialomița sunt acum câte 2 medii de 10, în Hunedoara o medie, în Botoșani și Satu Mare câte 5 medii de 10, iar în Gorj 3 elevi au luat media 10.

Județe care anul trecut aveau medii de 10 și în 2022 nu au mai obținut niciuna: Mehedinți, Giurgiu, Dâmbovița, Brăila, Bacău.

---------------

La Constanţa, sunt şase medii de 10. Astfel, s-au înregistrat două medii de 10 la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” și câte o medie de 10 la Școala gimnazială „Mircea Eliade” Cernavodă, Liceul Teoretic „Ovidius”, Școala gimnazială nr. 37, Școala gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica”.

“La modul general, putem spune că, dincolo de o calibrare foarte corectă a subiectelor anul acesta, explicația pentru faptul că rezultatele sunt mai bune ar putea să constea în faptul că anul acesta nu au fost întreruperi ale școlii. Am spus, întreruperile școlii generează, dacă nu catastrofe educaționale, probleme majore în educație.

Al doilea lucru: în programa de examen materia prevăzută a fost adaptată situației, după cum bine știți competențele fiind evaluate prin intermediul unor conținuturi mai restrânse. S-au eliminat conținuturile care s-au predat în momentul când școlile au fost închise în perioada pandemiei, așa cum am promis.

De asemenea, deoarece programa de examen a fost anunțată în urmă cu multe luni, nu trebuie să uităm faptul că semestrul al 2-la al clasei a VIII-a nu a făcut obiectul subiectelor de examen.

Astfel, partea de recuperare, de ore remediale, cel puțin în ultimele luni s-a putut realiza într-o manieră mai eficientă.”, a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1123 secunde