Peste o mie de români protestează la Mitingul Diasporei, în Piața Victoriei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Peste o mie de români protestează la Mitingul Diasporei, în Piața Victoriei
Politică 10 August 2018 / 18:31 835 accesări 17 comentarii

Ziua marelui protest cunoscut ca fiind un miting al românilor din diaspora a venit. Mii de oameni s-au adunat vineri după-amiază, în Piaţa Victoriei din Capitală. Potrivit Agerpres, protestatarii din Piaţa Victoriei au ocupat vineri carosabilul pe Şoseaua Kiseleff şi pe Bulevardul Aviatorilor, o parte dintre aceştia aşezându-se şi la intrarea în sediul Guvernului. Jandarmii au intervenit cu spray lacrimogen, după ce câţiva manifestanţi au încercat să arunce cu sticle cu apă. Un tânăr a fost scos din mulţime de un echipaj SMURD, după ce i s-a făcut rău de la gazele lacrimogene. De asemenea, alte trei persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului. Poliţia Rutieră şi echipajele de Jandarmerie redirecţionează maşinile care circulă în zonă. Câţiva dintre manifestanţii care s-au aşezat în faţa gardului de la intrarea în sediul Guvernului au început să huiduie. În faţa sediului Guvernului, sunt români veniţi din ţări precum Franţa, Italia, Suedia, Germania, Norvegia sau SUA, dar şi protestatari care au venit la Bucureşti din diferite judeţe. Manifestanţii flutură steaguri tricolore şi ale UE şi scandează lozinci împotriva Guvernului şi a PSD: "Jos PSD!", "Hoţii!", "Demisia!", "Anticipate!", "DNA să vină să vă ia!", "Fără penali!". Pe pancartele afişate şi tricourile purtate de protestatari se pot citi diverse mesaje: "Mi-aţi confiscat drepturile", "Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România", "Nu cedăm", "Nu: Romania coruptă; Parlamentari corupţi", "Tudorel Toader - ministrul anihilării Justiţiei".

Pentru a-şi face auzite mesajele, câţiva protestatari au adus în Piaţa Victoriei o maşină cu platformă pe care au instalat o staţie de amplificare. Un bărbat care a tulburat ordinea publică în Piaţa Victoriei a fost ridicat, vineri, de jandarmi, anunţă reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 40 de ani, ar fi tulburat ordinea publică în Piaţă, acesta fiind condus la o secţie de poliţie pentru a fi identificat şi a fi luate măsurile legale. De asemenea, o persoană care avea asupra sa mai multe sprayuri cu vopsea, cu care intenţiona să participe la protest, a fost atenţionată de jandarmi că nu poate participa cu acele obiecte. Deşi, iniţial, s-a conformat, ulterior, bărbatul a revenit, iar jandarmii l-au condus la secţie pentru a fi legitimat şi sancţionat.

Mai mulți protestatari au plecat și din Constanța.Mai mult de 500 de persoane au confirmat prezența la protest la diferite evenimente create pe Facebook. Două grupuri organizate au plecat, vineri, spre Capitală, din fața Prefecturii și din parcarea unui mall constănțean. În același timp cu mitingul de la București este programat un protest la Constanța, în faţa Prefecturii, începând cu ora 19. La manifestații şi-au anunţat participarea aproape 400 de persoane.

Taguri articol
Loading...

17 comentarii

MIHAI 10:01:39 / 11 August 2018
S-A SUIT SCROAFA-N COPAC

Apreciem modul obiectiv in care "Telegraf" trateaza evenimentul. Sunt multe de spus despre acest miting si numeroasele comentarii din mass-media ne ajuta sa intelegem semnificatia tuturor manifestarilor pasnice sau violente. Este regretabil felul in care a actionat jandarmeria faţă de actiunile unor huligani provocatori, folosind mijloace excesive din cauza carora au avut de suferit manifestantii pasnici si jandarmeria. Un lucru este cert. Modul de actiune a jandarmeriei cu forte sporite aduse din ţară demonstreaza ca se stia ce se va intampla la miting, fapt care ne determina sa ne gandim la modul in care au fost adusi minerii lui Iliescu la Bucuresti si la modul in care au actionat. Credem ca este bine, pentru intelegerea celor intamplate, sa facem apel la spusele lui D.Eisenhower presedintele SUA (1953-1961). Citam: " Nu poti guverna dand in cap oamenilor. Orice nebun de legat poate face asta, dar de obicei acest lucru se numeste "asalt" si nu "conducere". Ce inseamna a guverna? Inseamna a convinge , a concilia si a educa, si a avea rabdare. Este o munca lenta, dura, si care-ti ia timp". Din pacate,slugile analfabete conduse de Dragnea si Tariceanu au vrut sa demontreze cu orice pret că ce se naste din pisica, soareci mananca, facand astazi ceea ce a facut candva Iliescu si minerii in Bucuresti. Mai mult, coalitia pesedista a demonstrat cum trebuie sarbatorit Centenarul Unirii. Intr-un ziar a aparut mesajul lui Mihai Şora care a participat la miting : "Caii nu au nicio vina". Intelegem semnificatia mesajului, si adaugam ca, in schimb, magarii si scroafele nu inteleg. Si apropo de cea din urma categorie. Exista in literatura română asa numita "scrisoare a fermierului catre fiul sau" in care fermierul bolnav plecand la spital, il sfatuieste pe fiul sau sa aiba grija de ferma in lipsa lui, dar mai ales de scroafă care nesupravegheata se urca in copac. Si romanii nu duc lipsa de astfel de specimene.

Nelu 11:09:10 / 11 August 2018
PDL trăiască PDL !

Are dreptate Klaus !.. Jandarmeria trebuia să aibe maxim ....20 de Oamenii la palatul Victoria !.. Trebuia săi întâmpine pe protestanți care au aruncat cu urină și fecale in ei cu..... Flori..Și bine ați venit !!!... Trebuia săi lase pe protestatari să de-a foc guvernului că așa dorește Klaus Werner..Pt că adoua zi să aibe guvernul SaU.... Felicitări protestanții

Blaga 12:33:52 / 11 August 2018
Porcul gușat care sa cățărat......

...Pe masa lui mihai.....FELICITARI JANDARMERIEI ROMÂNE !!!!...Care trebuia să intervină mai devreme pt strângerea căcaților care protestau într-un miting NEAUTORIZAT..Asta e țară pe care vrea sa ne ducă PDL PNL CIUMA NEAGRĂ...Ei sânt ce-i care au organizat acest măcel ..La fel că la Colectiv unde au creat o emoție care sa lăsat cu lovitură de stat .Așa sa procedat și acum.... FELICITĂRI JANDARMERIEI ROMÂNE....A FOST O TENTATIVĂ DE LOVITURĂ DE STAT A PDL PNL CIUMA NEAGRĂ .

Videanu 13:04:11 / 11 August 2018
PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

Prin acel comunicat halucinant dat de Elefant ul roz in care felicită huliganii care atacau oamenii de ordine în piața Victoriei EL preș statului subteran ticăloșit sa pus în fruntea ... Huliganilor... Aseară nu a fost un protest al diasporei ci al președintelui Klaus Werner. Și PDL PNL CIUMA NEAGRĂ...Care își continuă lupta cu GUVERNUL ales legitim de românii..

Ion 15:55:12 / 11 August 2018
Pentru Blaga

Tu nu te poti numi cetatean roman dapai om cred cai pare rau mamei tale ca tea creat daca oameni au iesit im strada nu reprezinta opozitia ci impiedica hotia si au tot dreptul

Blaga 19:34:52 / 11 August 2018
PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

Sânteti lămuriți ?..Că PDL PNL CIUMA NEAGRĂ USR și pmp sânt part.. organizație mafiotă ?..Pt ei nu contează că moare lumea pe stradă sau in cluburi cum sa întâmplat în Colectiv ... Scopul lor e unul mârșav !.. Preluarea puterii cu ori ce preț... După scandalul din paralment unde au făcut circ la votarea legilor justiției unde PDL PNL CIUMA NEAGRĂ și usr au adus stații de amplificare in care au pus muzică pt a împiedica votarea legilor care au dus la cele mai grave acte de CORUPȚIE DIN ISTORIA ROMÂNIEI ... Protocolae DINTRE DNA și SRI Iată că acum au FOLOSIT din nou dispora pt a-și atinge scopul mârșav MAFIOT de distrugere a țării a democrației prin crearea unui HAOS ... Rolul președintelui României era să aplaneze acest conflict.Da NU Klaus Werner Jonahis in loc să mulțumească jandarmeriei Române a incitat la violență și a susținut violența... Dacă slugile lui căcați protestatari ar fi intrat în PALATUL Victoria cred că era cu siguranță foarte mulțumit...Un impostor care trebuie sa nu mai prindă un nou mandat la șefia STATULUI....Se crede in 1938 când Hitler lua puterea în Germania tot cu ajutorul fortei.

BLAGA 20:23:26 / 11 August 2018
PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

Câtă ură a adunat acest nemernic IDIOT care se cheamă președintele României.A reușit să ducă războiul româno roman spre o violență ieșită din comun...Prin TV urile SECURISTE au manipulat și indus așa o ură in PSD care nu sa mai regăsit în istoria României . Genocidul este fapta penală la care trebuie judecat acest Impostor hitlerist

MIHAI DERBEDEU BASIST ÎMPUȚIȚ 21:40:37 / 11 August 2018
AL PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

Ba idiotule Ba animalule unde gura mati ai mai văzut în UE într-o țară normală ca căcați protestatari să ceară DEMISIA guvernului ales legitim într-un protest ... Neorganizat ?.? Să-ți fut morți mati de BASIST TU și jigodiile BASISTE ÎMPUȚITE căcați care se numeasc protestatari dacă erau într-o țară normală UE erau bătuți și Apoi arestați pt tulburarea liniștii publice... Nici nu cârâiau căcați...Sa vezi ce bătăi își i-au protestanții in USA sau la Bruxelles.....La noi că la nimeni .Jandarmii sânt bătuți iar preșul României laudă căcați protestatari !!!!... Așa ceva nu se POATE..I se scoală lui MIHAI să de-a jos GUVERNUL !.. Mâine ii vor cere y preșului elefant roz dulapul săsesc al României. Ce făceam..? Sugi pula cu MATA și morți ei .

Pt bobiță BASIST ÎMPUȚIȚ PDL PNL CIUMA NEAGRĂ 10:02:33 / 12 August 2018
Futuți pe mata n gură.

Dacă mâine vor își 30 de mii de români săi ceară DEMISIA lui Klaus Werner Jonahis pt TRĂDARE de țară pt genocid trebuie să-și de-a DEMISIA ?..Nu așa se procedează într-un stat normal într-o DEMOCRAȚIE autentică unde o majoritate a fost aleasă de POPOR iar un președinte la fel.. Sânt alte căi prin care un guvern poate sa fie schimbat la fel un președinte ...Da ele țin de constituția unei țări anume ..Da tu ești prea dobidoc BASIST ÎMPUȚIȚ ofticat BCA să înțelegi...Că Klaus Werner Jonahis e un criminal care sa dat de gol în crima din colectiv spunând că "A trebuit să moară tinerii nevinoati că eu sa am GUVERNUL MEU "..La fel sa procedat acum.Felicitari jandarmi ați procedat corect

DEMISIA urgenta a lui.... 10:33:24 / 12 August 2018
Klaus Werner Jonahis

Cum sa ceri anchetarea forțelor de ordine când acestea au fost tot timpul provocați s-au aruncat asupra lor cu urină și căcat BASIST...Pietre bucăți de asfalt ...Și cui cere ? Altai slugă a sistemului ticăloșit Augustin Lazăr.!!!.. Președintele e un criminal !.În loc să aplaneze conflictul el îi degenerează . Ăsta nu e președintele României ...

Căcații nu sânt românii 12:23:58 / 12 August 2018
SÂNT OAMENII LUI KLAUS W.J.

Românii sânt ce-i ce au votat PSD

Nelu 13:55:08 / 12 August 2018
Pentru Căcații nu sânt românii

Sunt roman și îi susțin.

Nelu 16:21:03 / 12 August 2018
Criminalii PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

Eu o susțin pe MATA ...De par când îi dau la mue...Criminalilor.... STAN MUSTAȚĂ a fost asasinat de justiția PDL PNL CIUMA NEAGRĂ .

Nelu 16:26:07 / 12 August 2018
BA ARICI PANSAT ...

Pe cine șuții ? Futuți morți mati... Susții criminalii .. Din Colectiv ..din 10 August !..Criminali au un SINGUR nume.. PDL PNL CIUMA NEAGRĂ și acest Impostor hitlerist Klaus Werner care sa dat de gol și după Colectiv și acum când culmea după o declarație halucinantă a acuzat .... FORȚELE DE ORDINE care au împiedicat o lovitură de stat !!!!!

Panseslutoooooo 19:08:06 / 12 August 2018
Ești gata ?

Fă și tu aceleiași gest cu al Monikai Ridzi .!!! Care face pușcărie 5 ani pt ...Buzata fata a președintelui a cărui slugă ești și tu javră împuțită.E Incredibil cum va manipulează Blaga PDL PNL CIUMA NEAGRĂ...Dar ție îți place să pui botul .!!!!

12

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2188 secunde