Petrom își convoacă acţionarii special pentru revocarea lui Sevil Shhaideh din boardul companiei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Depesedizare“ sau „penelizare“? Petrom își convoacă acţionarii special pentru revocarea lui Sevil Shhaideh din boardul companiei
Politică 10 Ianuarie 2020 / 18:20 5164 accesări 10 comentarii
Sevil Shaiddeh

Sevil Shaiddeh

Noul ministru al Energiei, Virgil Popescu, a trimis o solicitare către OMV Petrom pentru organizarea unei adunări a acţionarilor, la o dată ce va fi comunicată ulterior, în care să se decidă revocarea lui Sevil Shaiddeh din boardul companiei petroliere, scrie Ziarul Financiar.

Shhaideh este fost ministru al Dezvoltării Regionale şi propunerea iniţială a PSD pentru funcţia de premier. Ea face parte de mai mulţi ani din consiliul de supraveghere al Petrom, unde statul deţine 20,64% din acţiuni.

Astfel, OMV Petrom îşi convoacă acţionarii pe marginea acestui subiect, respectiv revocarea lui Sevil Shhaideh şi alegerea unui nou membru, dar în documentul publicat la bursă nu se menţionează data la care trebuie să se întâlnească acţionarii, cel mai probabil acest lucru urmând a fi publicat în perioada următoare.

ZF a scris la începutul lunii decembrie că Sevil Shhaideh urmează să fie revocată de la Petrom ca urmare a schimbării Guvernului şi a faptului că noul premier Ludovic Orban a menţionat de mai multe ori că vrea “depesedizarea” companiilor din România.

Durata mandatului noului membru este propusă de ministrul Energiei să fie până la 28 aprilie 2021.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.153 secunde